Hlavní navigace

USA podporuje herní průmysl

1. 6. 2006

Sdílet

Severní Karolína nabízí daňové úlevy herním společnostem

Svět není černobílý a stejně tak ani politika USA vzhledem k zábavnímu průmyslu. Nedávno jsme vás informovali, že minnesotští zákonodárci odhlasovali zákon regulující prodej násilných a obscénních PC her. Jejich kolegové v Severní Karolíně o celé věci smýšlejí poněkud odlišně. Zcela správně usoudili, že více herních společností = více příjmů do státní pokladny. Proto vypracovali zákon, který poskytuje daňovou úlevu ve výši 15% všem „vhodným“ herním firmám, které mají sídlo právě v Severní Karolíně. Slovo „vhodný“ pak zahrnuje všechny společnosti, které nevytvářejí hry se sexuálním obsahem. Velice chytrý tah jak omezit obscénnost v PC hrách a přitom se nechovat restriktivně.

Pro zajímavost v Severní Karolíně má své sídlo například společnost Epic Games, kteří mají za sebou tituly jako Gears of War či Unreal.

Je pěkné sledovat, jak se američtí zákonodárci snaží najít cestu mezi omezením násilných a sexuálních obsahů ve hrách a zároveň získat z herního průmyslu co nejvíce zlaťáků. Holt těžké povolání být politikem.