Hlavní navigace

Úschovna dat Live SkyDrive nyní i česky

26. 5. 2008

Sdílet

Microsoft zpřístupnil službu Windows Live SkyDrive ve 24 nových zemích, včetně České republiky. Čeští uživatelé tak nyní získávají další možnost zdarma ukládat na webu svá data až do objemu 5 GB.

Stejnou volnost získávají i při sdílení souborů a informací se svými přáteli na adrese http://skydrive.live.com.

SkyDrive je služba pro online ukládání a sdílení dat, nabízená v rámci produktů Windows Live. V případě sdílení dat mohou uživatelé nastavit různým lidem různou úroveň přístupu, včetně možnosti přidávat a měnit uložené soubory nebo naopak zpřístupnit soubory pouze k nahlédnutí. SkyDrive tak nabízí tři úrovně uchování a zpřístupnění dat: Osobní, Sdílenou a Veřejnou.

Informace v osobní složce chrání uživatelské jméno a heslo. Soubory ve sdílené složce jsou přístupné oprávněným uživatelům prostřednictvím Windows Live ID. Soubory ve veřejné složce si pak může prohlížet kdokoliv.

  • Osobní složka – obsahuje soubory, které chce mít uživatel k dispozici pouze pro své soukromé účely.
  • Sdílená složka – obsahuje soubory, které chce uživatel sdílet s vybranými lidmi.
  • Veřejná složka – obsahuje soubory, které chce uživatel nabídnout ke stažení všem bez rozdílu.

Windows Live jsou služby a aplikace které jsou navzájem propojeny jedním účtem a heslem (Windows Live ID). Služby spolu navíc navzájem spolupracují, a to včetně SkyDrive. Je tak například možné sdílet fotografie, dokumenty či jiné soubory s lidmi uloženými v kontaktním adresáři služeb Windows Live Hotmail a Windows Live Messenger. Sdílené složky je dále možné začlenit do stránek služby Windows Live Spaces.

Rovněž nedávno představené unikátní e-mailové adresy, které mohou uživatelé získat na stránce www.coolhotmail.cz, slouží jako Windows Live ID (pokud tedy chtějí svou e-mailovou adresou působit poněkud... „pubertálně“).

- - Alexandr Radecký

Byl pro vás článek přínosný?