Hlavní navigace

Úsvit nové mobilní éry? Ne, ale ohýbatelné displeje lákají

4. 2. 2019

Sdílet

 Autor: © Mark Hachman, IDG
Že by konečně absence či přítomnost 3,5palcového portu nebo „notch“ přestaly být hlavní témata u představování nových mobilů? Modleme se a doufejme.

Jak jsme nedávno psali v Computerworldu, zlaté éra inovací smartphonů je dávno pryč a současná stagnace již začíná zapáchat stojatými vodami postupného mírného klesání zisků. Musí přijít něco nového, „Next Big Thing“, jenže co by to mělo být?

Ohýbatelné telefony mohou do této kolonky spatřit. Má je Royale a Samsung, oznámila je řada dalších výrobců včetně čínských a ten největší z nich, Huawei, nedávno jeho existenci naznačil.

A nyní i potvrdil.

Podle oficiálního tweetu firmy se ohýbatelné 5G chytrý telefon z dílny rychle rostoucího výrobce objeví na veletrhu MWC. Veškeré politické a právní trable, kterým firma čelí, jí zřejmě nedělají na čele až tak velké vrásky, jak by se mohlo na první pohled zdát.

MWC se koná na konci února a tradičně se na ní představí řada nových vlajkových lodí, inovativních produktů a celkově představuje vrchol celého mobilního roku. Je možné, že se na stejném veletrhu objeví i ohýbatelný mobil Samsungu, ale firma je zatím docela tajnůstkářská.

CS24

Doufejme, že se kromě ohýbatelných displejů objeví ještě něco dalšího, protože jinak budou „běžné“ chytré telefony tohoto roku zoufale nudné.

Více o tématu tohoto druhu telefonů naleznete například v tomto aktualizovaném přehledu ohebných mobilů.