Hlavní navigace

Uvízlo v pavučině

1. 3. 2008

Sdílet

Milí čtenáři, po krátké odmlce se do aktuálního čísla vrací rubrika odkazující na zajímavé webovky. A jeliko...


Milí čtenáři, po krátké odmlce se do aktuálního čísla vrací rubrika odkazující na zajímavé webovky. A jelikož se sešla opět pěkná řádka vašich tipů, jsou všechny výhradně z čes- kých internetových »luhů a hájů«. Samozřejmě pokud narazíte na adresu s atraktivním obsahem, nezapomeňte se s ní pochlubit na e-mailovou adresu pavucina@idg.cz.

Dárcovská SMS
www.darcovskasms.cz

Fenomén dárcovských SMS (DMS), pomocí nichž můžete snadno přispět na vybraný dobročinný projekt prostřednictvím svého mobilního telefonu, si v Česku získal v posledních letech velkou oblibu. Na uvedeném webu získáte informace o tom, jak celý systém funguje nebo k čemu budou využity vámi darované prostředky.

Jak podnikat
www.jakpodnikat.cz

Chtěli byste začít podnikat, brigádně pracovat nebo vás trápí otázka zdanění příjmů? Odpověď na většinu vašich dotazů naleznete na webu „Jak podnikat“. Nenechte se odradit ryze účelovým designem a ponořte se do zajímavých poznatků, jež vám mohou ušetřit jak peníze, tak i případné nepříjemné konfrontace se situacemi, o nichž jste nebyli informováni.

Rozhodni
www.rozhodni.cz

Připadá vám, že stát nevhodně nakládá s penězi, které od vás vybral na daních? Pak by vás možná mohla zajímat „Iniciativa pro 1 %“, projekt prosazující možnost, aby si plátce mohl sám určit, kam bude část jeho prostředků nasměrována. Dle svého přesvěčení tak můžete zacílit například do sféry vzdělání nebo na opravy silnic.

Český rozhlas pro děti
www.rozhlas.cz/deti

Přemýšlíte nad tím, jak u PC s internetem vhodně zabavit svou ratolest? Vyzkoušejte stránku Českého rozhlasu určenou pro děti, k dispozici je zde spousta her, populárně naučných článků na historická či zeměpisná témata a další multimediální obsah.Výtvarného ducha podpoří možnost přihlásit se do soutěže o nejlepší dětský umělecký počin.

Best4man
www.best4man.cz

Na vlně obliby magazínů specializovaných na jedno pohlaví se veze i Best4man, určený „výhradně“ pro muže. Veškeré materiály jsou zde rozmístěny do 11 kategorií, z nichž můžeme jmenovat například Cestování, Style, Military apod. Nové články se zde objevují pravidelně několikrát týdně a jejich úroveň hodnotíme známkou „velmi dobré“.

Break Dance
www.bdance.cz

Nadšenecká stránka orientovaná na taneční styl Break Dance osvětluje základní principy této specifické formy zábavy, z níž se postupem času stala doslova kultovní záležitost. Web nabízí informace jak pro naprosté laiky v této oblasti (základní principy Break Dance, něco z historie), tak i pro ty, kteří se této činnosti již aktivně věnují.

Vladstudio
www.vladstudio.com

Hledáte nějaký neotřelý obrázek na svou pracovní plochu a veškeré dostupné varianty vás již omrzely? Zkuste se podívat na stránky Vladimira Gerasimova, což je webdesigner, který ve svém volném čase vytváří zajímavé a originální „wallpapery“. V základních rozlišeních a kvalitě si je můžete stáhnout zdarma.

Aktualizace
www.aktualizace.net

Určitě jste již zažili situaci, kdy jste rychle potřebovali aktualizaci a nechtělo se vám absolvovat proklikávání se složitou strukturou firemních webů. Jedním ze způsobů, jak si hledání zjednodušit, je návštěva této stránky, kde najdete abecedně sestavený seznam odkazů na aktualizační weby výrobců.

Homeopatie
www.homeopatie.cz

O tom, že tradiční medicína má svou alternativu v podobě homeopatie, jste jistě již slyšeli. Pokud byste se o této problematice zatoužili dozvědět něco více, stačí nasměrovat svůj prohlížeč na uvedený web. S designem si autoři hlavu evidentně příliš nelámali, ale k základnímu účelu, jímž je předání informací o homeopatii, stránka bohatě postačuje.

Srovnáváme
www.srovnavame.cz

Zvažujete koupi nového MP3 přehrávače, fotoaparátu či třeba dovolené v Egyptě? Pak je pro vás jistě jedním z hlavních hledisek při výběru cena. S tímto vám může pomoci web www.srovname.cz, kde stačí zadat požadovaný typ zboží či služby a server vám ihned vyhodnotí seznam všech internetových obchodů prodávajících daný produkt.

Hamaka
www.hamaka.eu

Ptáte se, co slovo hamaka znamená? Jde o zvláštní typ houpací sítě, která je uzpůsobená pro snadný přenos. Není to vlastně síť, ale spíše polyesterová látka, která je velmi lehká a zároveň pevná. Můžete ji sbalit do malého váčku a mít ji tak snadno při ruce. Pak si stačí najít dva stromy, přivázat a začít se pohodlně houpat…

Hedvábná stezka
www.hedvabnastezka.cz

Zatoužili jste po cestování s krosnou na zádech, nevázáni programem cestovní kanceláře, ale měli jste přitom strach vyrazit úplně sami? Pak zabrouzdejte na uvedený server, kde můžete najít partnery k cestování, vyhledat si důležité informace o vzdálených exotických lokalitách, nebo nakoupit netradiční outdoorové vybavení. 8 0057/ZAJ o