Hlavní navigace

uWízlo W paWučině

1. 4. 2006

Sdílet

Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz www.mobtech.cz Internetových str


Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz

www.mobtech.cz

Internetových stránek nabízejících software pro mobilní telefony je stále více nově mezi ně můžeme zařadit i mobtech.cz. Na své si přijdou jak majitelé "běžných" telefonů, tak smartphonů, pozadu nezůstanou ani příznivci kapesních počítačů. V každé skupině výše zmiňovaných přístrojů si můžete vybrat mezi placenými službami a těmi, které jsou zdarma. Mobilní telefonisty potěší rozsáhlá nabídka JAVA her a melodii. Vlastníci PDA nepochybně uvítají množství zdarma dostupných schémat a utilit. Každý měsíc je připravena recenze na "aktuální mobilní hity". Jistě přijde vhod přehledný katalog všech zařízení a slovník.

www.folklorweb.cz

Patříte-li mezi početnou skupinu lidí, kteří si rádi poslechnou folklórní muziku, nebo byste se rádi něco málo o lidové kultuře dozvěděli, určitě zavítejte na tento web. Hned v úvodu můžete vybírat z jednoduchého, ale účelného menu, které vás doprovází po celých stránkách. Přesné termíny vystoupení folklorních kapel nebo tradiční moravské plesy najdete v kalendáři akcí. Jestliže rádi posloucháte hudbu v teple svého domova, můžete se také dočíst, na jaké rozhlasové či televizní stanici proběhne program na folklórní téma. Server obsahuje i mnoho článků, na které pak můžete reagovat například ve fóru.

www.novapravidla.cz

Jistě jste již zaslechli něco o bodovém systému, který má nabýt platnosti od 1. 7. 2006. Společně s ním přibude i spousta novinek, týkajících se silničního provozu. Pro lepší informovanost řidičů zřídilo ministerstvo dopravy web, který má za úkol seznámit občany s novinkami v zákoně o silničním provozu. Dočtete se zde, proč jsou vůbec nová pravidla zapotřebí a jaké jsou hlavní změny. Dále se podrobně seznámíte s bodovým systémem, který je přehledně zpracován i s počtem bodů, které se vám za různé přestupky strhnou. Pokud se teprve rozmýšlíte, zda se stanete řidičem, veškeré informace ohledně řidičského oprávnění (podmínky, základní pojmy, lékařské potvrzení apod.) získáte pod volbou řidičské průkazy. Jestliže máte nějaký nezodpovězený dotaz, můžete kontaktovat přímo ministerstvo dopravy nebo se podívat do "často kladených otázek".

www.jankraus.cz

Cenu Elsa pro rok 2005 za nejlepšího moderátora roku a zároveň za nejlepší pořad roku (talkshow "Uvolněte se, prosím") získal moderátor a herec Jan Kraus. Kvůli jeho stoupající popularitě byly vytvořeny internetové stránky, na nichž se dozvíte plno rodinných i profesních informací. Údaje jsou uspořádány do kategorii podle médií, ve kterých Jana Krause můžeme najít. V "Divadle" se dozvíme, ve kterých hrách účinkoval. "Rádio" je zaměřeno na jeho působení na Frekvenci 1. A v položce "Televize" najdeme plno informací především z pořadu "Uvolněte se, prosím". Zajímá-li vás něco o Krausově rodině či minulosti, nemusíte se bát, i soukromé informace jsou zde odhaleny. Už pro vás nebude záhadou, kdo byl jeho otec, čím jsou jeho sourozenci či jak vypadají Krausovy děti. Pro fanoušky je dostupná galerie fotografií i rozhovory publikované v novinách.

www.tipcars.cz

Mírným faceliftem prošla tato poměrně známá internetová adresa, zabývající se prodejem převážně ojetých aut. S jistotou lze říci, že se jedná o největší pravidelně aktualizovanou databázi aut z celé České republiky. Takže pokud sháníte auto nebo jakékoliv jiné motorové vozidlo, server TipCars.cz vám přijde vhod. Po vyplnění výběrového formuláře, pomocí něhož upřesníte své požadavky, se vám z databáze zobrazí právě ty vozidla, které nejlépe vyhovují vašemu zadání. Určit můžete skoro vše, od značky vozidla, druhu karoserie, typu pohonu, přes počet dveří až po maximální cenu auta. Mimo ojetá vozidla jsou k dispozici i auta nová, havarovaná nebo veteráni. Stránky disponují dokonce magazínem, který je každý týden aktualizován a nechybí v něm ani testy vozidel. Chcete-li najít ve vašem okolí servis právě pro vaše vozidlo, můžete využít rozsáhlý adresář.

www.pohoda.cz

Na závěr jsme si připravili web pro chvíle oddechu. Na už zažitém serveru pohoda.cz si každý vybere podle svého gusta. Zajímá vás kultura? Dáváte přednost vědě? Chcete se pousmát nad českou politikou? Nebo vás přitahuje pouze sport? Není problém. Vše zde má své místo. Pokud si ale chcete jednoduše odpočinout, je pro vás připravena sekce Zábava. Dokonce jsou zde rubriky zvlášť pro ženy a zvlášť pro muže, takže obě cílové skupiny si přijdou na své. Pro komunikativní jedince je k dispozici chat s uživateli, kteří jsou také aktivními návštěvníky těchto internetových stránek. Nechybí ani klidné zprávy ze světa i z domova. Cestovatelé se zde dočtou i plno zajímavostí ze světa. Pokud se prostě potřebujete na chvíli vymanit z denního stereotypu, můžete si u těchto stránek příjemně odpočinout.

Autor článku