Hlavní navigace

uWízlo W paWučině

1. 5. 2006

Sdílet

Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz www.sweb.cz/hondrasek/ Nick Twipso...


Víte o nové stránce na internetu? Zašlete nám odkaz na adresu: pawucina@idg.cz

www.sweb.cz/hondrasek/

Nick Twipson je to hrdina ze stránek knihy Mládí v hajzlu. Komu je tento mladík neznámý, nechť si tuto pentalogii od C. D. Payna přečte. Na stránkách naleznete díly Mládí v hajzlu volně ke stažení a také se seznámíte s postavou čtrnáctiletého hrdiny, který se rozhodl co nejdříve přijít o panictví. Seznámíte se s novinkami o autorovi, s odkazy na diskuse aj. Nechybí ani Nickova exkluzivní kuchařka, kde jsou jeho oblíbené recepty. Máme možnost podívat se na obálky knih z různých zemí. Dovolujeme si konstatovat, že ta česká patří k těm lepším. Drobností je volitelnost vzhledu stránek (barevnost), navíc potěší i anglická verze.

www.fitnesska.cz

Pro milovnice nejen fitness, ale i veškerého pohybu a zdravého životního stylu jsme objevili tuto stránku. Z estetického hlediska nás nenadchla, ale dohání vše obsahem. Autor se zaměřil na ženy, které začínají s fitness nebo jsou zkušenější a hledají novinky nejen pro vylepšení svého vzhledu. Celkově se jako portál o sportu věnuje také cvičení, ale nezapomíná ani na relaxaci, vaření, sex apod. V rubrikách mnohdy najdeme i takzvané "seriály" na určité téma. Stránky doplňují jako inspirace čtenářek fotografie žen z oblasti fitness. Díky odkazům na servery se sportovním oblečením si zde vyznavačky sportu přijdou na své.

www.nivea.cz

Již na první pohled velice příjemné stránky a opravdu pro každého. Ženy (ale i muži) každého věku tu najdou své prostě to, co je zajímá. Dozvíte se, které výrobky pro ně firmy vyrábí a najdete zde také rady, jak o sebe pečovat. Novinkou je spolupráce s bývalým trojnásobným mistrem světa ve sportovním aerobiku V. Valouchem, který vám "sestaví" cvičební a ozdravný program. Nebudeme si ale nic nalhávat jde jen o reklamní tah. Nicméně velice kvalitně provedený! Jak jsme se již zmínili, na své si přijdou i muži, a to ve fotbalovém šampionátu Nivea. Můžete si zde vytvořit svůj tým a po registraci i vyzvat někoho k utkání. Tato soutěž nabízí výhru nového BMW řady 3! Pokud vás třeba jen zajímá, jak se vede značce Nivea jinde ve světě, stačí kliknout na "zvolte zemi" a rázem se ocitnete např. na egyptských stránkách, což ale samozřejmě poukazuje na kvalitu nejen samotné firmy, ale i serveru.

www.caj.cz

Jistě si vzpomínáte na recenzi o kávě, kterou jsme uveřejnili v jednom z minulých čísel. Dnes vám představujeme stránku, která se zabývá čajem jako takovým. Věděli jste, že čaje se obecně dělí na zelené, bílé, žluté, polozelené, černé a tmavé? Nebo že o čaji bylo napsáno už 23 českých knih? Kromě těchto zajímavostí se na výše uvedených stránkách dozvíte, jak pěstovat, sklízet a zpracovávat listy. Pokud raději přenecháte pěstování rozeným čajovým mistrům, můžete se alespoň podívat, kde se tato plodina nejvíce vyskytuje kromě rozsáhlého textu o každé zemi nechybí ani malý obrázek. Autoři stránek dokonce chtějí spustit čajové noviny, kde (jak sami říkají) budou informovat veřejnost rozsáhlou sérií článků o čajových obřadech, o hodnocení a ochutnávání čaje a dalších tématech. Na závěr si můžete před návštěvou opravdové čajovny vyzkoušet nanečisto jednu virtuální.

www.boiohaemum.cz

Zajímá vás historie? Pak určitě zavítejte na stránky Boiohaemum. Jedná se o časopis, věnovaný historii od pravěku až po středověk. Přímo v hlavním menu se dostanete do seznamu rubrik, odkud lze vybrat právě tu část historie, které vás zajímá. Dočtete se zde například o Keltech, o tehdejším cestování, o jejich oppidech nebo o tom, jak naši předci vypadali (převážně na základě vykopávek). Pokud jste archeologem nebo vás toto odvětví jenom trochu zajímá, můžete v menu "archeologie a experimenty" zjistit, co se za předchozí rok podařilo na území české republiky najít nebo vysvětlit. Vrtá-li vám nějaký termín z tohoto období hlavou, je více než pravděpodobné, že odpověď najdete po kliknutí na "Lexikon", který obsahuje plno pozoruhodných slov. Jestliže je na váš dotaz lexikon krátký, můžete využít diskusního fóra.

www.alik.cz

Roztomilý dětský server, který nás pohladil po duši. Na první pohled působí celkový design velmi mile. Jako velké plus zde vidíme sice nenápadný, leč pro děti velmi užitečný odkaz pro "první krok", který ukazuje, kde co je a jak to funguje. Nápaditý je odkaz Internet, tam najdeme sekce, které nás, resp. naše děti zajímají. Ať už je to škola a poznání, cestování, příroda, věda a technika, ale také sport, zábava a umění. Vše odkazuje na internetové adresy. Užitečné jsou i např. tipy (jedná se o doporučené časopisy, knihy, filmy, ale i hračky). Na serveru je také nabídka letních táborů, sportovních událostí či nápadů na výlet. Když bude vaše dítko brouzdat serverem déle, objeví i roztomilé omalovánky, úžasné množství her a krásné pohádky. Autoři pamatovali i na vzdělání dětí mohou se zde naučit například poznávat hodiny či názvy měsíců a dnů.

Autor článku