Hlavní navigace

Už i YouTube experimentuje s funkcí poháněnou umělou inteligencí. AI vám vytvoří stručný souhrn videa

Sdílet

 Autor: Depositphotos
O využití umělé inteligence se pokouší i YouTube, který v nové experimentální funkci umožní vybraným uživatelům generovat stručný souhrn obsahu videa. Na ostrý provoz si zatím počkáme, funkce je dostupná pouze v angličtině a vybrané hrstce uživatelů.

Na stránkách podpory YouTube se poslední den v červenci objevila zajímavá aktualita nesoucí název „Testing AI auto-generated summaries“. Tato funkce má pomocí umělé inteligence generovat krátký souhrn videí.

Takto vytvořené souhrny mohou poskytovat rychlý přehled všech důležitých informací, které ve videu zazní, aniž by bylo nutné se na celé video dívat. Někdy totiž může být frustrující čekat dlouhé minuty, než se člověk ve videu dostane k jádru věci a namísto toho jen dlouze „okecává“ dané téma.

Prozatím nejsou k dispozici žádné snímky nebo videa, které by ukazovaly, jakým způsobem nová funkce funguje. Víme jen to, že nová funkce se v experimentálním testu zobrazuje jen vybraným uživatelům a je dostupná pro omezený počet videí v angličtině.

Vytváření souhrnu videí není podle magazínu TechCrunch žádnou novinkou, tuto možnost umožňují například nástroje Clipnote.ai, Skipit.ai nebo Scrivvy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.