Hlavní navigace

Uživatelé jsou s iPhonem 4S spokojeni i přes problémy s baterií

3. 12. 2011

Sdílet

 Autor:
Zatímco pro technologické nadšence byl iPhone 4S zklamáním, pro milióny lidí, kteří si ho již zakoupili, tomu tak není. Ve skutečnosti podle nového průzkumu organizace ChangeWave má 4S větší úspěch u zákazníků než měl model iPhone 4.

Sedmdesát sedm procent z 215 uživatelů iPhonu 4S uvedlo, že jsou "velmi spokojeni" s tímto novým telefonem, pouze dvě procenta byla nespokojena, vyplývá z výsledků průzkumu z počátku listopadu provedeného výzkumnou organizací ChangeWave, což je divize skupiny 451 Group. Dalších 19 procent respondentů uvedlo, že jsou spokojeni alespoň trochu.

V průzkumu v červenci 2010 72 procent uživatelů iPhonu 4 tvrdilo, že jsou "velmi spokojeni" s tehdy novým modelem. Zatímco uživatelé jsou s modelem 4S spokojeni, téměř 4 z 10 z nich potvrzuje, že životnost baterie je "příliš krátká" a 8 procent si myslí, že jde "o velký problém."

U modelu 4S společnost Apple představila důmyslnou "hlasovou asistenci" Siri, která umožňuje uživateli ovládat celou řadu úkolů a funkcí přirozeným jazykem mluvenými příkazy či dotazy. Applu se sázka na Siri vyplatila, průzkum prozradil, že jde o nejoblíbenější novou funkci.

Hlasové ovládání Siri bylo hodnoceno jako nejoblíbenější funkce 49 procenty vlastníků telefonu. Na druhém místě se umístilo "obecně snadné použití" (u 39 procent uživatelů), dále nová 8 mega pixelová kamera (33 procent), rychlé procházení webu (24 procent) a rozlišení obrazovky (23 procent).

Služby iCloud společnosti Apple, které byly představeny právě u modelu 4S a ostatních modelů, které jsou schopny využívat nejnovější firmware iOS 5, skončily na pátém místě s 19 procenty.

Mezi zdaleka dva největší zápory patří životnost baterie nového modelu a nepřítomnost 4G nebo LTE podpory. Více než jeden ze tří uživatelů (38 procent) prozradil, že životnost baterie je příliš krátká a jen o trochu méně než jedné třetině (30 procent) vadí zmiňovaná absence 4G.

Zástupci ChangeWave se také uživatelů zeptali, zda mají zkušenosti s kratší životností baterie u nového telefonu. "Dva z pěti majitelů (40 procent) uvedli, že to u svého iPhonu 4S tuto skutečnost zaznamenali. Nicméně, na otázku, jak moc velký problém to pro ně představuje, jen osm procent dotázaných uvedlo, že jde o velký problém, zatímco 20 procent si myslí, že je to poněkud menší problém," vyplývá ze zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?