Hlavní navigace

Uživatelská cena domén .cz klesá o téměř polovinu

30. 8. 2007

Sdílet

Jako údajně první registrátor zveřejnila společnost Ignum novou výši poplatků za roční registraci české národní domény .cz. Nová cena roční registrace domény pro běžného zákazníka je 285 Kč (dříve 498 Kč).

Jako údajně první registrátor zveřejnila společnost Ignum novou výši poplatků za roční registraci české národní domény .cz. Nová cena roční registrace domény CZ pro běžného zákazníka je 285 Kč (dříve 498 Kč), zákazníci s množstevní slevou zaplatí 265 Kč (dříve 475 Kč) a cena registrací pro partnery Ignum činí 230 Kč (dříve 440 Kč).
Cena za prodloužení platnosti domény na další rok bude, stejně jako dnes, totožná s cenou za registraci (všechny ceny jsou uvedeny bez DPH).
Nový ceník registrací domén platí u společnost Ignum od října letošního roku, kdy zároveň dojde ke snížení velkoobchodní ceny registrace domén CZ ze současných 400 Kč na 190 Kč. Velkoobchodní cenu za registraci domén CZ stanovuje sdružení CZ.NIC, správce české národní domény CZ.
„Snížení velkoobchodní ceny registrace domény CZ je jistě správný krok, který povzbudí zájem o další registrace a tím i růst českého internetu,“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti Ignum.

 

Autor článku