Hlavní navigace

Uživatelské identity do informačních systémů

10. 4. 2008

Sdílet

Řešení podle Accenture spojuje fyzické a logické zabezpečení, jež zahrnuje technologie biometrických snímačů a čipových karet, s přidělováním uživatelských účtů a správou přístupu do podnikových aplikací, například SAP.

Accenture a Sun představily nová řešení, která mají zjednodušit ochranu informačních systémů.

Zhruba před rokem oznámily společnosti Accenture a Sun partnerství zaměřené na vývoj bezpečnostních řešení, která by bylo možné rychle nasadit, a přitom by poskytovala vysoký stupeň záruky uživatelských identit. Výsledkem je nyní systém Accenture Smart Identity.

Řešení podle dodavatelů spojuje fyzické a logické zabezpečení, jež zahrnuje technologie biometrických snímačů a čipových karet, s přidělováním uživatelských účtů a správou přístupu do podnikových aplikací, například SAP.

Konvergence fyzického a logického zabezpečení vyžaduje pro ověření identity uživatele přistupujícího k systémům a fyzickým zařízením vícestupňovou autentizaci, například heslo spolu s čipovou kartou. Accenture Smart Identity řeší tuto otázku podporou různých typů vícestupňové autentizace na základě požadavků zákazníků, včetně přístupu bez použití biometrických snímačů, bez čipových karet a tokenů.

Řešení Accenture Smart Identity má 4 části, které jsou rovněž nabízeny samostatně:
  • Enterprise Identity Management možňuje správu a řízení přístupu k podnikovým aplikacím prostřednictvím vylepšeného zabezpečení podnikového informačního systému. Toto řešení obsahuje systém správy identit připravený k produkčnímu nasazení.
  • Solution for Control and Compliance integruje produkty Sunu pro správu identit s produkty SAPu pro podnikové řízení, rizika a zajištění shody.
  • SOA Jumpstart Solution for Sun Java CAPS poskytuje organizacím zvýšenou flexibilitu a zároveň zkracuje dobu potřebnou k vývoji a nasazení řešení SOA.
  • Secure SOA Solution pomáhá organizacím získat přednosti architektury SOA otevřením jejich IT systémů pro partnery, dodavatele a zákazníky. Zároveň řeší související otázky zabezpečení, řízení a škálovatelnosti.

Řešení jsou postavena na technologiích Sun Java System Identity Management Suite, Sun Java Composite Application Platform Suite (Java CAPS), operačním systému Solaris a Sun Java System Portal Server.

Viz také
Správa identit od Sunu jako open source
Zloději karet a identity mohou mít na letištích žně
Jak zachránit identitu hráče on-line pokeru?