Hlavní navigace

Vanguard: Saga of Heroes se otřese v základech

17. 5. 2007

Sdílet

SOE schramstli Sigil a mají Vanguard pod kontrolou...

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali, jak si Sony Online Entertainment brousí zuby na fantasy MMORPG Vanguard: Saga of Heroes. Vývojáři ze Sigil Games Online neměli letos v lednu skutečně ideální start a situaci bylo třeba co nejdříve vyřešit. Pomocnou ruku jim podali SOE, kteří se dosud starali pouze o samotné vydání hry, nicméně tato pomoc není mnohými fanoušky nijak vítána. Onlinovka Vanguard je od začátku cílena na skalní hráče MMORPG, kteří neradi dostávají něco zadarmo a k smrti nenávidí jednoduché hry. Zájem SOE je však zcela jasný - uvést hru do takového stavu, aby byla zajímavá i pro příležitostné hráče, kterých je přirozeně mnohem více.

Sony Online Entertainment se podobným způsobem již dříve podepsali na Star Wars Galaxies nebo EverQuest II a naštvali tak spoustu hráčů, kteří byli s původním stavem těchto titulů zcela spokojeni. Prezident SOE John Smedley se nechává slyšet, že po akvizici Sigil Games Online nedojde k žádným změnám, které by si sami hráči nepřáli, ale může mu po předchozích zkušenostech ještě někdo věřit? My tedy rozhodně ne, zvláště když to Sony Online Entertainment rozhodně nedělá z dobré vůle, ale pro dosažení co možná největších zisků.

Na dalším vývoji Vanguardu tak bude pracovat padesátičlenný tým SOE, složený ze zaměstnanců Sigil Games Online. Primárním cílem je uvést hru do stavu, ve kterém měla být již při lednovém startu. Na řadu přijdou i datadisky, ale zároveň je dost možné, že se Vanguard: Saga of Heroes během několika příštích měsíců posune takovým směrem, o který nemá žádný ze současných hráčů zájem. A co na to Brad McQuaid, který od Sony Online Entertainment před lety prchnul, aby vytvořil vlastní vysněnou onlinovku? Ten se stává konzultantem a kreativním poradcem a život jde dál.

Autor článku