Hlavní navigace

Varta představuje mobilní zásobárnu energie

12. 2. 2008

Sdílet

Společnost Varta uvádí na trh zajímavý produkt – a to Professional Charger, což je nabíječka až čtyř akumulátorů typu AA nebo AAA. Její předností je možnost nabíjení nejen doma, ale i na cestách.

Co si pod tím představit? Jednoduše to, že tuto nabíječku lze nabíjet jednak klasicky pomocí rozvodů elektrické energie, jednak pomocí adaptéru také v automobilu a také pomocí USB kabelu vedoucího do počítače či notebooku. Nabíječka si poradí s formáty akumulátorů AA a AAA, celkem dokáže obsloužit najednou až čtyři kusy. Jak tomu bývá u nových modelů výrobce, samotné nabíjení je kontrolované mnoha senzory tak, aby se předešlo případným problémům. Maximální doba nabíjení jsou dvě hodiny pro dvě baterie a čtyři hodiny pro plný počet čtyř baterií.


Jako bonus však tato nabíječka nabízí možnost sloužit jako samotný zdroj energie pro ostatní přístroje, typicky MP3 přehrávače a jiné drobnější produkty. Výrobce uvádí, že při použití dodávaných dvou AA akumulátorů 2 700 mAh dokáže nabíječka plně nabít dvakrát hudební přehrávač iPod.

Cena nabíječky Varta Professional Charger včetně dvou AA a dvou AAA baterií by se měla pohybovat okolo 1 299 Kč včetně DPH a dostupnost by měla být koncem února 2008.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?