Hlavní navigace

Velká vizuální změna pro programy Microsoft Office. Font Calibri nahradí po 16 letech bezpatkové písmo Aptos

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft se rozhodl pro změnu a v programech, které jsou součástí kancelářského balíčku Microsoft 365 (dříve Microsoft Office), dojde ke změně výchozího písma. Současné Calibri bude nahrazeno bezpatkovým písmem Aptos inspirovaným švýcarskou typografií 20. století.

„V programech Word, Excel, Power Point a Excel se dnešním dnem začne objevovat nové výchozí písmo Aptos, které nahradí stávající Calibri.“ S touto zprávou přišel podle zpravodaje Medium Si Daniels, hlavní programový manažer společnosti Microsoft.

Podle Si Danielse se nový font bude zobrazovat zpočátku určité části uživatelů (což jsou i tak stovky milionů), během několika příštích měsíců pak bude Aptos zaveden pro všechny zákazníky.

Písmo Aptos bylo společně s čtveřicí dalších přidáno do balíků Office už v roce 2021, nyní se po letech zpětné vazby stane výchozím písmem a nahradí tak dosavadní Calibri. To je pro zajímavost výchozím písmem od vydání Office 2007, kdy nahradilo v té době výchozí Times New Roman. Zatímco staronové písmo Aptos nahradí to stávající, Calibri bude stále předpřipnuto v horní části nabídky písem, aby bylo možné jej rychle vybrat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.