Hlavní navigace

Venezuelská telenovela. Krvavá a brutální.

1. 12. 2008

Sdílet

Mercenaries 2: World in Flames Podtitulek je asi trochu zavádějící. O telenovelu totiž zas tak moc nejde, o venezuels...


Mercenaries 2: World in Flames Podtitulek je asi trochu zavádějící. O telenovelu totiž zas tak moc nejde, o venezuelskou záležitost ovšem ano. Ne snad co se týče národnosti autorů hry, ale prostředí, ve kterém se odehrává náš příběh. Konkrétně poměrně prostý příběh pomsty podvedeného žoldáka. Hlavní hrdina – kterého si na začátku hry zvolíte ze tří připravených charakterů – se namísto platby za splněnou zakázku dočká podrazu. Zaměstnavatel ho chce zabít, ale ústřední hrdina naštěstí prchne a vyvázne jen s kulkou v zadnici. Tohle kuriózní zranění předznamenává lehkou nadsázku, v jejímž duchu se celá hra nese. Narážek na choulostivé zranění budete poslouchat ve hře dost a dost, škoda jen, že se dost opakují.
Mercenaries 2 je asi nejsnazší charakterizovat jako mix mezi Just Cause a GTA. Máte před sebou velký a otevřený herní svět a jediný hlavní cíl – pomstu. Samozřejmě se nemůžete rovnou dostat na kobylku hlavnímu podrazákovi, musíte se k němu propracovat. Cesta vede přes hromadu misí a ještě větší množství nepovinných zakázek. V herním světě působí řada různých frakcí a zájmových skupin, které jsou mezi sebou navzájem ve při a s radostí využijí vašich služeb.
Ať už si vyberete kohokoliv z podařené trojice nájemných zabijáků, připravte se na zběsilou střílečku plnou mrtvol, krve a výbuchů. Hra je hodně akční, a to arkádovým způsobem: to se projevuje třeba poměrně velkou výdrží vašeho avatara a také poloautomatickým zaměřováním nepřátel. Mise jsou hodně hektické a nepřátelům často přicházejí posily. A nebo přijíždějí – ve hře je totiž i dost tanků, džípů, nebo vrtulníků. Chování nepřátel (ale i spojenců) je docela primitivní, nicméně to, v jakém počtu se na vás řítí, na horké chvilky bohatě stačí. Naštěstí nejste bezbranní. Na zádech a u boku můžete nosit různé zbraně (namátkou pistole s tlumičem, útočné pušky, „erpégéčko“, odstřelovací pušky...), ale také granáty či výbušniny. Je škoda, že autoři na Mercenaries 2 ještě chvíli nepracovali. Ve víru akce bychom odpustili slabší grafiku, ale opakující se náplň misí a hodně neoriginální příběh mohou otrávit. Na druhou stranu díky neustálé akci a otevřenému, plně zničitelnému světu se budou příznivci akční zábavy slušně bavit. A to je hlavní!


Byl pro vás článek přínosný?