Hlavní navigace

Verbatim nabízí řešení pro hardwarové šifrování disků USB flash

6. 1. 2011

Sdílet

Verbatim představil řešení Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack pro šifrování dat a ochranu koncových bodů.

Balíček sestávající z hardwarově šifrovaného USB flash disku a bezpečnostního softwaru. Produkt je k dostání s kapacitou 4 GB (doporučená cena 1154 Kč), 8 GB (1 458 Kč) a 16 GB (2 458 Kč). .

Small Business Security Pack od Verbatimu obsahuje dva základní elementy: USB flash disk s 256bitovým hardwarovým šifrováním (povinné zadání hesla) a software pro ochranu koncových bodů. Zatímco USB flash disk zajišťuje, že veškerá data jsou bezpečně uložena, software pro ochranu koncových bodů umožní přístup pouze těm zařízením, u nichž administrátor povolil nahrávání či stahování dat z vašeho počítače. Tím pomáhá chránit firmu před krádeží nebo únikem dat, ale i před dalšími hrozbami, které souvisí s neautorizovaným připojením přenosných zařízení k firemním počítačům.

Software pro ochranu koncových bodů se podle Verbatimu rychle instaluje a snadno ovládá. Výchozí nasta­vení nutí všechny uživatele ve firmě používat pouze zabezpečené USB disky. Administrátor může zvolit, která konkrétní zařízení budou mít povolený přístup.

Mezi další softwarové funkce se řadí:

Sledování souborů – Software zaznamenává které soubory se zapisují nebo jsou čteny z přenosných úložišť a umožňuje tak analyzovat kdo přistupoval k jakým datům.

CS24

Upozornění na e-mail – V případě pokusu o připojení neautorizovaného zařízení k chráněnému PC může být administrátor upozorněn e-mailem.

Offline režim – Pokud je PC (např. notebook) odpojen od místní sítě, ochrana koncového bodu zůstane zachována v nezměněné formě. Při dalším připojení k místní síti je zasláno upozornění na e-mail.