Hlavní navigace

Video hovory i ve tmě se Samsung SCH-W760

15. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Samsung začne v dohledné době nabízet nový mobilní telefon SCH-W760, který díky infračervené kameře umožní i video telefonování ve tmě.

Zákazníci v Jižní Korei se již brzo v nabídce místního operátora SK Telecom dočkají telefonu Samsung SCH-W760, jehož hlavním lákadlem bude kamera integrovaná kamera s rozšířeným pokrytím zahrnujícím i infračervenou oblast světelného spektra (jak to mají například i některé webkamery). Využití bude jak pro videohovory, tak nahrávání videa, které lze například poslat i přes MMS. Pravda, takové video bude černobílé či bude mít nádech do zelena, nicméně i tak to najde uplatnění například při hovoru z pod peřiny či z temného lesa.

Není známo, jestli infračerveným snímáním bude vybavený i hlavní 3 Mpix fotoaparát/kamera na zadní straně telefonu, nicméně se ví, že má přisvětlení. SCH-W760 bude mít dále vylepšený AMOLED displej s úhlopříčkou 2,8 palce, bezdrátové Bluetooth, DMB modul pro příjem satelitního digitálního vysílání (Digital Multimedia Broadcasting) a samozřejmě hudební přehrávač. 

Už z přítomnosti DMB je jasné, že telefon nebude beze změny dodáván i na trhy mimo Koreu, Samsung spíše na SCH-W760 otestuje zájem zákazníků o infračervenou kameru a podle toho případně vydá i model pro zámořské trhy. I další výrobci zřejmě budou tento krok bedlivě sledovat.


Samsung SCH-W760