Hlavní navigace

Video: Podívejte se, co se skrývá pod plastovou kůží Kinectu

6. 11. 2010

Sdílet

Nový herní pohybový ovladač Microsoft Kinect byl před svým oficiálním uvedením často propagován jako revoluční počin, není proto divu, že se pánové ze serveru iFixit rovnou pustili do jeho důkladné demontáže.

Jak se ukázalo, Microsoftu se do vcelku malého prostoru podařilo vecpat pořádnou porci moderní techniky. Mezi základní prvky nového Kinectu, jehož vývoj stál společnost stovky milionů amerických dolarů, patří dvě CMOS kamery, infračervený projektor, čtyři mikrofony a základní deska. To vše bylo spořádaně vměstnáno do plastového krytu tak důkladně, že musela být základní deska rozdělena do třech samostatných vertikálně uspořádaných sekcí.

Čtěte také: Uvedení Kinectu na trh doprovázelo nařčení z rasismu a vypsání odměny za open-source driver

Srdcem systému detekujícího pohyb je obrazový snímač Prime Sense PS1080-A2, který je propojen se všemi senzory ovladače. U základny se nachází malý motor spolu se třemi ozubenými koly, jenž zabezpečuje otáčení a umožňuje tak ovladači sledovat hráče pohybujícího se po místnosti. Ozubená kola jsou však vyrobena z plastu, který není zrovna robustní, a dle iFixit hrozí jeho nepříjemně brzké opotřebení.

Stát se svědky kompletní demontáže můžete jednak v následujícím videu nebo prostřednictvím rozsáhlé fotoreportáže na webu iFixit.

 

CS24

 

Titulní fotografie a video: iFixit