Hlavní navigace

Video přes Skype bude ve vysoké kvalitě

5. 11. 2007

Sdílet

Společnosti Skype a Logitech oznámily spolupráci v oblasti poskytování nového standardu pro video hovory přes Internet. Jde o vysoce kvalitní přenos obrazu označovaný jako „High Quality Video“.

Společnosti Skype a Logitech oznámily spolupráci v oblasti poskytování nového standardu pro video hovory přes Internet. Jde o vysoce kvalitní přenos obrazu označovaný jako „High Quality Video“.
„Jedná se o zásadní posun v čistotě a plynulosti video hovorů uskutečňovaných zdarma přes internet,“ řekl Gareth O’Loughlin, generální ředitel mobilních a hardwarových zařízení společnosti Skype. „High Quality Video je úžasnou příležitostí, jak potěšit více než 246 miliónů našich uživatelů a pozvednout jejich zkušenost s využíváním Skype na naprosto novou úroveň. Již nyní využívá každý čtvrtý hovor přes Skype obrazovou složku, takže víme, že naši uživatelé jsou rádi, když mohou být vidět, a nikoli pouze slyšet. High Quality Video posune rozhovory přes Skype na naprosto novou úroveň realističnosti. Dosud si tuto kategorii kvality obrazu mohly dovolit pouze velké společnosti. Nyní nastal čas, aby byl takový obraz dostupný pro všechny.“
High Quality Video (vyžaduje Skype 3.6 pro Windows a software Logitech QuickCam, verze 11.5) umožňuje uskutečňovat video hovory s kvalitou obrazu VGA (640 x 480 pixelů) s obnovovacím kmitočtem až 30 snímků za sekundu (fps) pro uživatele širokopásmového (vysokorychlostního) připojení na internet (přenosová rychlost 384 kb/s a vyšší), webové kamery Logitech s certifikací pro High Quality Video a PC s dvoujádrovým procesorem. Minimální nároky na systém pro fungování High Quality Video jsou vyžadovány oběma zúčastněnými stranami. Výsledkem je, že si lidé mohou vychutnat výrazně ostřejší a plynulejší video hovory – a to i v režimu zobrazení na celou obrazovku.

Přečtěte si také:
MySpace volá se Skype
Neomezené víkendové volání za dvě stovky

 

Autor článku