Hlavní navigace

Video: Příští generace přenosných herních zařízení od Sony

29. 1. 2011

Sdílet

Sony ve snaze obnovit svou zašlou slávu na trhu přenosných herních konzolí představila svůj nejnovější produkt s provizorním označením NGP, dvojicí analogových ovladačů a dotykovým panelem na čelní i zadní straně přístroje.

Společnost Sony představila nástupce PlayStation Portable, nové herní mobilní zařízení, jež hodlá uvést na trh koncem roku. Příští generace přenosných herních konzolí, provizorně označená NGP, nabídne 5" dotykovou OLED obrazovku, WiFi a 3G připojení, čelní i zadní fotoaparát a jako odpověď na volání mnoha hráčů také dva analogové ovladače.

I když společnost neprozradila cenu ani přesné datum uvedení, předvedla na tokijské tiskové konferenci některé z hlavních rysů přístroje. Uživatelské rozhraní kombinuje hry s dalším zábavním obsahem a komunitní služba nazvaná LiveArea zabezpečuje spojení s přáteli. Díky GPS lze na zábavu pohlížet i z geografického hlediska. Budete tak moci například zjistit, jaké hry právě hrají, nebo hráli, přátelé z vašeho okolí. Kromě přední obrazovky byla dotykovým panelem vybavena i zadní strana. Ta bude dle společnosti rozdílně reagovat na dotyk, uchopení, tlak i tah díky rozmanitým dotykovým senzorům.

 

(video)

 

Odhalena byla i podpora nového handheldu od velkých softwarových hráčů. „Je mým potěšením vám oznámit, že si na NGP budete moci zahrát Call of Duty. Věříme, že NGP změní způsob, jakým hrají lidé hry na cestách, a jak tento nový zážitek přinést do jejich života lépe, než prostřednictvím Call of Duty,“ uvedl na tiskové konferenci Philip Earl, generální ředitel společnosti Activision.

Sony během posledních pár let zápasí, aby na tomto trhu udržela krok s konkurencí. Původní PSP uvedené na trh v roce 2004 se posledního updatu dočkalo roku 2007. O rok později společnost uvedla na trh bídně prodávané PSPgo. Nintendo mezitím vylepšovalo svůj handheld DS a pozornost příležitostných hráčů zaujala i nová vlna smartphonů.

I když Sony riskovala, že se další novinka ztratí ve stínu NGP, oznámila ve čtvrtek i plány na rozšíření platformy PlayStation na Android. Služba PlayStation Suite, která bude spuštěna ještě letos, umožní emulaci PlayStationových her na vybraných smartphonech a tabletech s Androidem.

Byl pro vás článek přínosný?