Hlavní navigace

Video: Sharp Galapagos vyplní mezeru mezi tablety a e-knihami

1. 12. 2010

Sdílet

Společnost Sharp v pondělí oznámila, že 10. prosince zahájí prodej svých tabletů Galapagos. Navzdory tomu, že na nich poběží OS Google Android, však uživatelé nebudou mít možnost volně stahovat a instalovat software dle vlastní volby.

 

(video)

 

Společnost Sharp v pondělí oznámila, že 10. prosince zahájí prodej svých tabletů Galapagos. V den uvedení na trh budou dostupné dva modely - jeden s 5,5" obrazovkou a druhý s 10,8" obrazovkou. Tablety na trhu vyplní mezeru mezi jednoúčelovými čtečkami e-knih jako Amazon Kindle a plně multifunkčními počítačovými tablety jako Apple iPad.

Jejich funkčnost je předurčuje ke čtení elektronických knih, novin a magazínů. Navzdory tomu, že na nich poběží OS Google Android, ale uživatelé nebudou mít možnost volně stahovat a instalovat software dle vlastní volby. Co se jejich vzhledu týče, barevné LCD obrazovky a lesklé provedení v nás evokují spíše asociace s iPadem či Galaxy Tabem.

Sledujte také: Cesta k barevným čtečkám elektronických knih otevřena

Dle uvedeného pořadí se produkty začnou prodávat za 39 800 a 54 800 japonských jenů, což v přepočtu činí přibližně 9 000 a 12 000 Kč. V den zahájení prodeje budou moci lidé vybírat z 20 000 japonských novin, magazínů a knih. Služba dodávající audio a video obsah má být spuštěna příští rok. Společnost má v plánu rozšířit prodej i mimo Japonsko, na podrobném plánu však stále pracuje.

Byl pro vás článek přínosný?