Hlavní navigace

Videokurzy od Toshiby

19. 11. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Toshiba spustila web Camileo Adventurecam s návody, tipy a triky pro lepší pořizování videa amatérskými HD kamerami.

High-definition kamery jsou stále menší a dostupnější, takže je využívá rostoucí početuživatelů. Nicméně naučit se natáčet hezká videa není tak snadné, jak by se zdálo z marketingových popisků kamer, které jsou doslova nadité všelijakými ulehčujícími funkcemi od redukce vibrací počínaje po detekci úsměvů konče.

Toshiba proto spouští Camileo Adventurecam, což je název projektu na adrese www.camileo.eu, na kterém jsou bezplatné online high-definition videokurzy a digitální příručka pro tvůrce domácího videa. Primárním účelem webu je samozřejmě podpořit zejména HD kamery Toshiba Camileo, tipy a triky zde jsou ukazované jsou ale použitelné i u ostatních kamer.

CS24


Úvod k projektu Camileo Adventurecam a deset online videokurzů se natáčelo v Dubaji. Obsahují praktické rady a techniky, například: jak natáčet vysoké budovy, jak točit pod vodní hladinou, jak zachytit závod ve sjezdovém lyžování nebo jak natočit dobrodružnou vzrušující jízdu.

Jedinou nevýhodu tak je, že kurzy jsou plně v angličtině, nicméně i bez jejich plného porozumění ukazují použitelné natáčecí postupy.

Toshiba Camileo Adventurecam