Hlavní navigace

Víte, jak exportovat PDF z Acrobatu do Excelu a zpět?

3. 5. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ukážeme vám, jak exportovat soubory PDF mezi Adobe Acrobatem a MS Excelem.

V porovnání s tím, co všechno můžete dělat se soubory ve formátu PDF ve Wordu je toho ve stejném případě, ale v programu Excel skutečně jen minimum. Například do Excelu 2016 nemůžete y programu Adobe Acrobat přímo importovat soubory ve formátu PDF. Co však můžete, je export souborů ve formátu PDF z Excelu do Acrobatu a opačně, tj. export souborů ve formátu PDF z Acrobatu do Excelu. V tomto článku vám ukážeme, jak na to.

Export z Excelu do Acrobatu

1. Chcete-li exportovat soubor z Excelu do Acrobatu, pak nejprve otevřete list Excelu.

2. Klepněte do nabídky Soubor > Exportovat a stiskněte tlačítko vytvořit soubor PDF/XPS.

Export souboru za účelem vytvoření souboru ve formátu PDF

3. Zobrazí se okno Publikovat ve formátu PDF nebo XPS a zároveň se v poli Název souboru zobrazí současný název souboru ve formátu MS Excel následovaný příponou PDF pro formát Adobe Acrobat. Zároveň se v poli Uložit jako typ: objeví popisek Dokument PDF (*.pdf).

4. Stiskněte tlačítko Publikovat. Za okamžik se spustí program Adobe Acrobat Reader a v jeho okně se zobrazí list Excelu v podobě souboru ve formátu Adobe Acrobat PDF.

Publikování souboru a jeho otevření v programu Adobe Acrobat Reader

5. V programu Adobe Acrobat Reader klepněte do nabídky Soubor > Uložit jako a pokud to bude třeba, pak se následně přesuňte do příslušné složky.

6. V okně Uložit jako potvrďte zadaný název souboru (popřípadě jej upravte), v poli Uložit jako typ: vyberte položku Soubory Adobe PDF (*.pdf) a nakonec stiskněte tlačítko Uložit. A máte hotovo!

Uložení souboru ve formátu Adobe PDF

Export z Acrobatu do Excelu

1. Pokud chcete exportovat soubor PDF z Acrobatu do Excelu, pak ze všeho nejdříve otevřete soubor ve formátu PDF v programu Adobe Acrobat Pro DC.

2. V programu Adobe Acrobat Pro DC následně klepněte do nabídky File > Export To > Spreadsheet > Microsoft Excel Workbook.

3. V okně Save As za vás program Acrobat zadá název souboru následovaný příponou xlsx, která patří programu Excel.

4. Ujistěte se, že v poli Save as type: je uveden řetězec Excel Workbook (*.xlsx).

5. Stiskněte tlačítko Save a konverze je u konce!

Konverze souboru ve formátu PDF zpět do podoby listu Excelu

 

Byl pro vás článek přínosný?