Hlavní navigace

Víte, jak si ve Windows 10 zdarma přehrajete disk DVD? - 1.díl

28. 9. 2017

Sdílet

 Autor: archiv redakce
V operačním systému Windows 10 není možné ve standardním nastavení přehrávat žádné disky DVD a Windows Media Center už v této verzi systému není. Naštěstí existují náhradní řešení.

 

Disky DVD je možné přehrávat zdarma i ve Windows 10 – stačí trocha pomoci, která s největší pravděpodobností nebude od Microsoftu. V tomto článku vám prozradíme, jak někteří uživatelé mohou využít pomoci Microsoftu, ale následně vám poradíme možná daleko lepší alternativu, která je navíc vhodná úplně pro každého – a co je na tom nejlepší, je zcela zdarma.

Na Windows Media Center zapomeňte

Když se na trhu objevila Windows 10, nechala za sebou nástroj Windows Media Center, aplikaci pro počítače, které domácnostech sloužily jako domácí kino a která na počítači umožňovala přehrávat disky DVD. Aplikace Windows Media Center ostatně nebyla už ani ve Windows 8, nicméně uživatelé operačního systému Windows 8 Pro si ji mohli doinstalovat.

Tato možnost však ve Windows 10 již není. Windows Media Center prostě ve Windows 10 nespustíte. Pro přehrávání disků DVD sice existuje oficiální řešení od Microsoftu, ale bohužel je to řešení špatné.

Tímto špatným řešením je aplikace v ceně 409 Kč, která se nazývá Windows DVD Player a která se dá pořídit ve Windows Store. Jedná se o aplikaci, která by měla být bez jakýchkoliv příkras a která by po spuštění prostě měla dělat to, co má, nicméně když jsme tuto aplikaci asi před dvěma lety testovali, bohužel neplatilo ani jedno. A podle všeho to vypadá, že problémy s aplikací Windows DVD Player stále přetrvávají.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?