Hlavní navigace

Víte, jak si ve Windows 10 zdarma přehrajete disk DVD? - 1.díl

21. 4. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V operačním systému Windows 10 již standardními nástroji disk DVD nepřehrajete a Windows Media Center je prostě a jednoduše pryč.

Disk DVD je možné ve Windows 10 přehrát zdarma, ale musíte jim v tom poněkud pomoci – a vězte, že tato pomoc není od Microsoftu. Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké řešení má pro vás Microsoft a jak toto řešení u některých uživatelů do jisté míry funguje. Následně vám něco málo sdělíme o daleko lepší alternativě, která se označuje zkratkou VLC, kterou může používat kdokoliv a která je pravidelně aktualizována. A co je ze všeho nejlepší, je tento nástroj zdarma!

Windows Media Center už není!

Když operační systém Windows 10 spatřil poprvé světlo světa, nechal za sebou aplikaci Windows Media Center, nástroj pro počítače, které sloužily jako domácí kino. Právě tento nástroj vám umožnil přehrávat na vašem počítači disky DVD. Tuto aplikaci sice neměl už ani operační systém Windows 8 nicméně uživatelé operačního systému Windows 8 Pro si ještě stále mohli Windows Media Center nainstalovat.

U operačního systému Windows 10 to už možné není. Windows Media Center jednoduše v tomto operačním systému nefunguje. Microsoft sice nabízí pro přehrávání disků DVD oficiální řešení, nicméně toto řešení je, ať chcete či ne, špatné.

Tímto špatným řešením je aplikace s názvem Windows DVD Player, která je k dispozici v obchodě Windows Store za 429 Kč a kterou na svém počítači budete mít zdarma k dispozici v případě, že jste upgradovali z Windows 7 nebo Windows 8. Jedná se o jednoduchou aplikaci bez všech zbytečných příkras, která by prostě měla fungovat, nicméně když jsme ji před několika lety testovali, pak bohužel nefungovala. Podle posledních referencí se toho bohužel příliš mnoho nezměnilo a problémy s programem Windows DVD Player přetrvávají.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?