Hlavní navigace

Víte, k čemu je ve Windows 10 dobrá aplikace Lidé?

13. 9. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Ve Windows 10 se nachází aplikace Lidé, nicméně jen málokomu je jasné, k čemu je vlastně vůbec dobrá.

Aplikace Lidé je jednou ze tří aplikací, které jsou ve Windows 10 integrovány kvůli tomu, aby nám usnadnily plánování. Těmi dalšími dvěma aplikacemi jsou pak aplikace Pošta a Kalendář. Všechny tyto tři aplikace mohou buď navzájem spolupracovat, nebo naopak mohou v případě potřeby fungovat zcela samostatně.

Když aplikaci Lidé spustíte poprvé, pravděpodobně se vám v ní zobrazí několik podsekcí s několika kontakty. Když jsme ji zkoušeli my osobně, zobrazily se nám pouze kontakty na osoby a firmy, které se nacházely v našem velmi skrovném seznamu kontaktů aplikace Skype. Poněkud legrační v této souvislosti byl fakt, že jsme na tomto počítači aplikaci Skype vůbec neměli nainstalovanou.

Umístění kontaktů do aplikace Lidé je poměrně snadné – závisí to na tom, kde všude máte v cloudu kontakty uloženy. (pokud máte kontakty uloženy ve svém počítači, pak je budete muset nejprve uložit do cloudu). A jak takový kontakt do aplikace Lidé vůbec přidat? Postupujte následovně:

1. Klepněte v levém spodním rohu okna na ikonku s obrázkem ozubeného kolečka.

Nastavení aplikace Lidé

2. Klepněte na ikonku Přidat účet a v okně Zvolit účet vyberte příslušnou službu.

Přidání účtu v aplikaci Lidé

Pokud vámi používanou službu v seznamu služeb nenaleznete, pak klepněte na položku Rozšířené nastavení, kde se dostanete k dalším možnostem konfigurace. V některých případech pravděpodobně budete muset kontaktovat svého poskytovatele služby elektronické pošty, od něhož následně zjistíte všechny požadované informace.

Programy Lidé i Pošta používají stejnou databázi. Pokud tedy máte nějaký kontakt v programu Lidé, pak jej budete moci použít i v aplikaci Pošta.

CS24

Pokud bychom se na závěr vrátili k otázce, k čemu vůbec aplikace Lidé je, pak vězte, že si do ní můžete ukládat telefonní čísla, vkládat nové kontakty, popřípadě aktualizovat informace o již vložených kontaktech. Program Pošta pak můžete použít pro čtení, psaní a odesílání zpráv elektronické pošty. A tyto programy (Pošta i Lidé) skutečně spolu navzájem spolupracují.

Aby se předešlo již vzniklým pochybnostem, možná by skutečně bylo vhodnější, pokud by Microsoft tyto dvě aplikace sloučil do jedné.