Hlavní navigace

Vítěz Křišťálové Lupy zblízka: OnTheRoad.to

29. 11. 2009

Sdílet

Pojďme se trochu podrobněji podívat na vítěze v kategorii Projekt roku 2009. Opravdu si OnTheRoad.to takovéto ocenění zaslouží?

OnTheRoad.to: zaslouží si Křišťálovou Lupu 2009?

Vítězi soutěže Křišťálová Lupa 2009 se stali velcí hráči českého internetu jako Seznam.cz (a jeho e-mailová služba), zpravodajský server iDNES.cz či gigant Google, respektive ředitelka jeho české divize Taťána le Moigne. Lupa se však dostala do rukou také tvůrcům doposud poměrně neznámého serveru OnTheRoad.to, který vyhrál zřejmě v nejprestižnější kategorii Projekt roku 2009. Ale co je vlastně OnTheRoad.to zač a jak funguje?

Je to v podstatě další z řady společenských sítí a je proto potřeba se do ní zaregistrovat a poskytnout pár informací o sobě (krom emailu se hodí například i telefonní číslo – viz. níže).

Po této krátké formalitě můžete okamžitě začít plánovat svou další cestu. V poměrně příjemném a jednoduchém rozhraní vyberete na mapě s podporou Google Maps například plánované zastávky vašeho výletu a zvolíte k nim přibližné data, kdy předpokládáte jejich navštívení. Vaši kamarádi tak budou mít během vašeho cestování alespoň přibližnou představu o tom, kde se právě nacházíte a díky možnosti uploadovat fotky ještě před začátkem výletu tak budou ostatní i vědět, do jak krásných míst se chystáte.

Tím však služba OnTheRoad.to nekončí, naopak. Před cestou pak vypadá váš plán asi nějak takto:

CS24

Poté se však samozřejmě na samotnou cestu vydáte a budete se chtít o své zážitky podělit. Nemusíte k tomu však mít ani internet a počítač. Stačí mobilní telefon, ze kterého můžete přímo do OnTheRoad.to posílat SMS a MMS zprávy (z telefonního čísla, které jste uvedli pro tento účel při registraci), které se téměř okamžitě zobrazí v profilu vašeho výletu. Samozřejmě, můžete k tomu využít i počítač a přímo texty, obrázky a videa uploadovat do účtu nebo je zde poslat jednoduše využitím emailu a OnTheRoad.to udělá zbytek za vás. Jak vypadá účet z cesty se můžete podívat na našem příkladu.

Především tyto funkce zřejmě stojí za vítězstvím OnTheRoad.to v soutěži Křišťálová Lupa 2009 a za naši redakci musíme souhlasit, že cestovatelský server si opravdu zaslouží stát po boku Googlu či Seznamu.