Hlavní navigace

Vivisector - do boje s mutanty

1. 3. 2003

Sdílet

Na motivy známého románu Ostrov Dr. Moreau vzniká nová hra Vivisector: Beast Inside. Jedná se o fisrt person 3D akci, ve které se v roli jedné ze tří hlavních postav vydáte na ostrov Soreo, kde budete čelit krvelačným mutantům.

Action Forms v současné době pracují na zajímavé 3D akci na motivy románu H.G. Wellse, nazvaného [Island of Dr. Moreau]. Byl dokonce i zfilmován, takže mnozí z vás si určitě vzpomenou. Příběh se odehrává na zdánlivě neobydleném ostrově Soreo v roce 1878. Zde šílený vědec pracuje na svých tajných pokusech - zkřížení člověka s různými druhy zvířat. Je totiž přesvědčen, že lidé nejsou dokonalí. Chce vytvořit zcela novou rasu s inteligencí člověka a silou, rychlostí a hbitostí zvířete. Proto zkouší křížit různé druhy zvířat s lidskými geny. Jak už to však bývá, nikdy se nic napoprvé nepovede, a tak se ostrov začne plnit různými nepovedenými experimenty. Doktorovi se stále nedaří najít ideální kombinaci zvířat. Šelmy jsou totiž příliš agresivní a skot až příliš poddajný a flegmatický. Vše se mu časem nějak vymkne z rukou a jeho experimenty (do té doby též sluhové) se začnou bouřit. Zmocní se jeho silné zbraně, pomocí níž držel na uzdě veškeré své "výtvory". Jeho sen se stane nakonec zkázou a podivná stvoření ovládnou ostrov. O sto let později se na místo blíže neurčeným způsobem dostává i hlavní hrdina připravované hry. Obyvatelé ostrova se však časem proměnili v krvežíznivé bestie, které nový člen v jejich teritoriu potěší a stane se třešničkou na dortu jejich monotónního jídelníčku. Nezbude vám tedy nic jiného, než se začít bránit.



[Vivisector: Beast Inside] (dříve [Vivisector: Creatures of Dr. Moreau]) vám přinese spíše arkádový styl hraní s RPG prvky. Ty se budou projevovat zejména u hlavních herních postav. Na výběr budete mít ze tří - Kurt Robinson, Malica Catwalk a Liam Quaid. U každé z nich budete moci vyvíjet čtyři vlastnosti, navíc budou mít vlastní příběhovou linii. Jednu z těchto postav si na začátku hry vyberete a pustíte se do boje proti obyvatelům ostrova s lidskou inteligencí, nad kterou však zvítězily zvířecí pudy. V šestnácti lokacích budete putovat celým územím, které nabídne kromě neutichající akce také krásné prostředí. Budete se prodírat hustými džunglemi, běhat po travnatých loukách a užijete si i bílého sněhu v nejvyšších místech. Zatím není znám konečný počet zbraní, v každém případě to ale mají být starší typy a několik speciálních, které byly vytvořeny přímo na likvidaci obyvatel ostrova Soreo. Na [oficiálních stránkách] jsou však zatím na ukázku pouze čtyři zbraně - nůž, pistole, brokovnice a odstřelovací puška.

[Vivisector] poběží na zcela novém enginu AtmosFear, obsahujícím renderovací systém V-Cold. To vše by mělo zprostředkovat velmi kvalitní zobrazování vnitřních prostor i rozlehlých venkovních prostranství. Hra bohužel nebude mít multiplayer, nicméně mohl by časem vyjít v nějakém speciálním patchi, který by vyšel po vydání hry. To se však plánuje až na konec letošního roku, což znamená, že autoři mají ještě spoustu času na vylepšování.

Autor článku