Hlavní navigace

Vize Tablet PC od VIA

19. 11. 2008

Sdílet

Společnost VIA představila svoji vlastní vizi Tablet PC. Nejde však o notebook, jak by se mohlo zdát, nýbrž o malý a lehký počítač s dotykovým displejem.

Novinka se jmenuje VIA VIPRO VP7710 a jedná se vlastně o malý počítač založený na platformě VIA, který je zároveň vybaven 10,4" displejem s rozlišením 800 × 600. Žádnou baterii v něm však nehledejte. Jedná se stále o stolní počítač, o čemž svědčí mimo jiné i chybějící klávesnice a myš.

Jinak se však VPRO VP7710 tváří více než lákavě. Dle volby zákazníka je vybaven procesory VIA, a to buď modelem Eden na frekvenci 1,6 GHz, nebo VIA C7 na frekvenci 1 GHz. V počítači dále najdete integrovaný grafický čip VIA Unichrome Pro II, čipset CF700M2, 1 GB operační paměti DDR2 anebo notebookový 2,5" pevný disk.

Ačkoliv se tak na první dojem nemusí zdát, hmotnost celého počítače činí 3,6 kg. Kromě procesoru má zákazník na výběr i při volbě operačního systému, kde výrobce nabízí Windows XP, Windows CE 6.0 anebo Linux. Cenu ani dostupnost dosud neznáme.

- - Tomáš Šulc