Hlavní navigace

Vizuální tuning počítače

1. 5. 2006

Sdílet

Toužíte po vizuálním tuningu počítače a nevíte, jak na to? Computer Press vydal užitečnou příručku o úpravách...


Toužíte po vizuálním tuningu počítače a nevíte, jak na to? Computer Press vydal užitečnou příručku o úpravách vizuální podoby počítačů. Sepsal ji světově uznávaný moodař David Groth, který se snažil objasnit kouzlo uprav počítače i běžným uživatelům. Najdou zde rady, jaké nejvhodnější materiály a nářadí jsou při úpravách potřeba, i rady, jak tyto úpravy realizovat.
Nejprve se dozvíte, co si k počítači můžete dovolit a jaké klady a zápory tuning přináší. Seznámíte se s bezpečnostními pravidly a možnou ztrátou záruky. Další kapitola se věnuje úpravám kabeláže tak, aby nebránila průtoku vzduchu. Seznámíte se s tím, jak nejlépe polepit skříň speciálními samolepícími tapetami, nechybí zde zmínka o osvětlení skříně pomocí osvětlovačů ani podrobný schematický plánek. Od kapitoly s názvem "Úpravy počítačové skříně" začínají opravdové projekty. Najdete zde postupy vyřezávání oken do boku skříně i rady, jaké použít sklo a těsnící materiály pro eliminaci vibrací a hluku. Popsány jsou rovněž rozdíly mezi akrylátovými a kovovými skříněmi. Součástí příručky je i CD s grafickými šablonami.
Samostatné kapitoly se věnují výkonovému tuningu, tedy přetaktování a chlazení počítače. Následuje oddíl o úpravách mechanik, kde se popisuje úprava indikačních LED diod, je zde i návod na vyřezání okna k pevnému disku a osazení diodami. Čtenáři se rovněž seznámí s ukrýváním dvířek optických mechanik.
Myslíte-li to s úpravami počítače vážně, neměli byste zapomenout na periferie. Příručka ukáže, jak měnit led diody v optické myši, jak podsvítit klávesy a řadu dalších inovací. Přebarvování je věnována samostatná kapitola, v níž naleznete návody, jak tónovat odstíny i jaké barvy se používají na kov, plasty a na jiné části.
V poslední sekci je popsáno doladění detailů, jako je zapínání počítače klíčkem nebo přidání LCD panelu dovnitř skříně. V úplně posledním kroku se dozvíte, jak přivést do skříně 230 V střídavého proudu pro použití jiných zařízení než počítačových komponent. Zpracování příručky je poněkud nepraktické v tom, že odkazuje na speciální a u nás těžko dostupný materiál.



Autor: David Groth
Vydavatelství:
Computer Press
Počet stran: 232
Doporučená cena:
249 Kč

Autor článku