Hlavní navigace

Vodafone blokuje nelegální a nevhodný obsah

28. 6. 2008

Sdílet

Vodafone automaticky blokuje u všech svých zákazníků přístup k internetovým stránkám s nelegálním obsahem. Zákazníci Vodafonu mohou navíc využívat novou službu Blokování stránek pro dospělé...

Vodafone jako první operátor v ČR automaticky blokuje u všech svých zákazníků přístup k internetovým stránkám s nelegálním obsahem. (Nelegálním obsahem myslí Vodafone údajně rasismus a dětskou pornografii.)
Zákazníci Vodafonu mohou navíc využívat novou službu Blokování stránek pro dospělé, která efektivně zamezuje například dětem přistupovat k wapovým a internetovým stránkám, audiotexovým službám a prémiovým SMS s nevhodným obsahem (erotika, násilí, drogy a alkohol, hazardní hry, zbraně, P2P služby, a to včetně obsahu na portálu Vodafone Live...).

SIM karty Vodafone využívající datové tarify v mobilech či počítačích jsou napojeny na databázi s tisíci nelegálními a desetitisíci nevhodnými internetovými stránkami. Pokud kterýkoli z uživatelů Vodafone přistoupí na stránku, kterou dosud systém nevyhodnocoval, projde speciální obsahovou analýzou. Pokud stránka spadne do kategorie nelegální či nevhodné, systém ji do 48 hodin do databáze přidá.

Vodafone na blokování přístupu spolupracuje s firmou FastData a mezinárodní neziskovou organizací Internet Watch Foundation.