Hlavní navigace

Všechno hezky česky

1. 11. 2006

Sdílet

MP3 přehrávač Emgeton MiniMax3 Trh s MP3 přehrávači se už nějaký ten rok otřásá. Řada značek mizí v prop...


MP3 přehrávač Emgeton MiniMax3


Trh s MP3 přehrávači se už nějaký ten rok otřásá. Řada značek mizí v propadlišti dějin s bankrotem na krku a zdá se, že po obrovském boomu, kdy empétrojky vyráběl každý druhý výrobce elektroniky, začíná být situace zase o něco přehlednější. Na druhou stranu se na nás zase nevalí tak obrovské množství novinek, a to hlavně v oblasti dražších a kvalitnějších přístrojů. Značka Emgeton je u nás už vcelku etablovaná především díky tomu, že se jedná o domácího vývojáře. Tentokrát se nám však dostal do ruky přístroj emgetoňácké výroby, který nepochází tak úplně z jejich hlavy. Koncepce přístroje byla totiž převzata od korejské společnosti Media, vyrábějící přehrávače pod značkou M-CODY. Když zalistujete v dubnovém čísle PC WORLDu, naleznete v něm recenzi na model MX300. Verze od Emgetonu nese označení MiniMax3.
Jelikož už uběhlo několik měsíců a flashové paměti větší kapacity se staly dostupnějším zbožím, je tento přehrávač nabízen s úložným prostorem o velikostech 1, 2 a 4 GB. Navíc si můžete ještě vybírat z různých barevných provedení, k dispozici je blýskavá červená, extravagantní zelenomodrá a decentní černá. Jinak je však MiniMax3 de facto úplně stejný jako MX300. Ovládání, rozmístění tlačítek, sluchátkový vstup, linkový výstup... vše jsme už jednou viděli. Menu je také prakticky stejné, bylo však přeloženo do češtiny, a to rozhodně potěší.
Výčet podporovaných formátů je stejně rozsáhlý jako u MX300 do přehrávače můžete nahrávat soubory MP3, WMA, OGG, ASF, WAV, JPG a TXT. Nechybí ani funkce nahrávání hlasu, rádia a z externího zdroje přes line-in vstup. Dále si můžete zahrát některé hry či používat MiniMax3 jako dálkové ovládání (například k televizi).
Displej nabízí tento model taktéž stejný, a to znamená, že je kvalitativně průměrný. Jeho rozlišení činí 96 x 96 bodů a zobrazuje 65 tisíc barev. Naopak potěší integrovaný USB konektor v ploché verzi, dále pak integrovaný reproduktor, umožňující poslech jakéhokoliv zvuku uloženého v paměti. Pro hudbu se příliš nehodí, ale jako doplněk k diktafonu je k nezaplacení.
Emegeton MiniMax3 nepřináší kromě jiných barevných provedení a velikostí pamětí prakticky nic nového. Možnost pořídit až 4 GB úložného prostoru se však rozhodně může stát důvodem ke koupi, zejména pokud jste dříve uvažovali o verzi od M-CODY. Hodnocení tedy zůstává naprosto stejné jako u MX300: "Příjemný malý přehrávač, který nepřekvapil, ani nezklamal." Emgeton navíc potěší přibaleným síťovým zdrojem a cenou, která je u dvougigové verze proklatě nízká.

Emgeton MiniMax3

design, kvalitní konstrukce, funkce
integrovaný reproduktor a USB
žádná inovace konceptu M-CODY
Cena vč. DPH: 3 590 Kč (1 GB), 4 390 Kč (2 GB), 6 290 Kč (4 GB)
K testu zapůjčila firma: Bell Technology, www.emgeton.cz

Autor článku