Hlavní navigace

Vyhledávač mimozemšťanů UFOCrawler

11. 3. 2007

Sdílet

IBM pracuje se společností Anomalies Network na vytvoření UFOCrawleru - vyhledávače, specializujícího se na informace o paranormálních, nevysvětlitelných, podivných a bizarních jevech

CS24

Půjde o vyhledávač specializující se na informace o paranormálních, nevysvětlitelných, podivných a bizarních jevech. Taková on-line Akta-X, chcete-li. Ovšem odpovědi na otázky typu: „Kam se poděly moje těžce vydělané peníze?“ zde nehledejte, i když často jde o nadpozemskou záhadu. Programovým základem je vyhledávací software IBM's OmniFind Yahoo! Edition enterprise.


UFO Crawler by měl uživatelům pomoci vyhledat informace ze zdrojů relevantních k tématu. Mezi ně patří tisíce dokumentů a souborů shromážděných v obrovském archivu Anomalies Network. Vyhledávač se ovšem neomezuje pouze na tento zdroj, do hledání zahrnuje řadu dalších webů zaměřených na mimozemšťany, duchy, konspirační teorie atd. Tento projekt chce těžit z nové vlny zájmu o UFO a podobná témata. Nakonec když se píší knihy, točí pořady a vyrábějí suvenýry s paranormální tématikou, proč by zájemci neměli mít specializovaný vyhledávač?

Deset let starý web Anomalies Network představuje sám sebe jako největší světový zdroj v poskytování „alternativních“ informací. Vedle spuštění UFO Crawler nabízí web řadu vylepšení jako propracované možnosti pro návštěvníky přispívat novým obsahem a vyjadřovat se ke stávajícímu a sdílet mezi sebou poznatky. Uživatelé se budou moci registrovat a nastavit si podrobnosti vyhledávání jako oblasti jejich zájmu, přibude možnost čerpat informace přes RSS kanál. Více informací můžete najít na http://www.anomalies.net/page/home.

Grafika: Anomalies Network

- - Alexandr Radecký