Hlavní navigace

Výhody a možnosti tvorby webových stránek s Webnode

6. 9. 2024

Sdílet

 Autor: webnode
Ať už podnikáte, potřebujete prezentovat svou sebe a svou práci, či byste jen rádi sdíleli své myšlenky se světem prostřednictvím blogu, základem je kvalitní webová stránka. Pokud máte omezený rozpočet a hledáte efektivní způsob, jak vytvořit profesionální web, Webnode je ideálním řešením. Tato platforma umožňuje snadno a rychle vytvořit webové stránky, které odpovídají vašim potřebám, a to i bez předchozích zkušeností s tvorbou webů.

Webnode – pomocník s tvorbou webových stránek

Přestože dnes existuje nespočet různých řešení pro tvorbu webových stránek, Webnode je pro mnoho uživatelů první volbou. Jedním z důvodů je především jeho dlouholeté působení na trhu – nejedná se o nějakou rychlokvašku, ale roky ověřený nástroj, který se neustále zlepšuje a reaguje na požadavky uživatelů. Od svého založení v roce 2008 se Webnode stal globálně uznávanou platformou pro tvorbu webových stránek, využívanou jak jednotlivci, tak malými firmami po celém světě. A možná se stane řešením právě pro vás!

Výhody Webnode

Dlouholetým působením na trhu samozřejmě výčet výhod nástroje Webnode nekončí. Pochvalu si zaslouží zejména za uživatelsky přívětivé rozhraní, které však kombinuje s pokročilými funkcemi, což z něj dělá ideální volbu pro začátečníky i zkušené uživatele. Web vytvoříte pomocí profesionálních šablon, které můžete upravit dle svých vlastních představ. Pokud raději tvoříte web více “od píky”, k dispozici je také praktický editor, ve kterém si jednotlivé stránky poskládáte jako pomyslnou stavebnici.

Další nespornou výhodou jsou rozmanité funkce, které Webnode nabízí:

●       Jazykové verze pro 24 jazyků,

●       SEO nástroje,

●       Statistiky návštěvnosti,

●       Formuláře v souladu s GDPR,

●       Souhlas s použitím cookies,

●       E-commerce funkce,

●       Mobilní editor,

●       Responzivní design,

●       HTTP zabezpečení,

●       Zálohování,

●       Rychlé načítání,

●       Fotobanka,

●       Video na pozadí,

●       Funkce AI.

Webnode navíc nabízí možnost registrace domény přímo přes svou platformu. Kromě toho poskytuje webhosting, který zajišťuje dostupnost vašich webových stránek bez potřeby externích služeb. Samozřejmostí jsou také také e-mailové schránky, které vám umožní mít e-mailové adresy na vlastní doméně, což přispívá k profesionálnímu vzhledu a důvěryhodnosti.

Poslední zásadní výhodou, která stojí za zmínku, je především spolehlivá zákaznická podpora. Samozřejmostí je čeština a dostupnost sedm dní v týdnu. Pokud patříte mezi prémiové zákazníky, využít můžete zákaznické linky. Pro uživatele bezplatné verze tu je kontaktní formulář a e-mail, odpověď na váš dotaz vám dorazí nejpozději za 24 hodin.

Ceník Webnode

Pokud vám záleží nejen na kvalitním provedení webových stránek, ale také minimalizaci nákladů na jejich provoz, máme pro vás dobrou zprávu. Webnode nabízí čistě bezplatnou verzi. Přestože musíme počítat s omezenou funkcionalitou, součástí bezplatné verze je například užitečný AI nástroj pro tvorbu článků.

Díky několika placeným tarifům, které Webnode ceník nabízí, vás však možná brzy naláká k přechodu na placenou verzi. V rámci nejlevnějšího tarifu Limited za 90 Kč měsíčně získáte například 200 MB webového prostoru, 1 GB pro přenos dat, 5 polí formuláře a statistiky návštěvnosti za posledních 30 dní.

Pokud chcete vytvořit osobní stránky a oceníte pokročilejší funkcionalitu, ideální volbou bude tarif Mini. Za 165 Kč měsíčně získáte doménu na rok zdarma, 1 GB na serveru, 3 GB pro přenos dat, neomezené formuláře i statistiky a 1 e-mailovou schránku.

Většina zákazníků sahá po tarifu Standard za 249 Kč měsíčně, který opět nabídne doménu na rok zdarma, ale navíc také 3 GB na serveru, 10 GB pro přenos dat, 20 e-mailových schránek a 100 registrovaných uživatelů. Těšit se můžete na pokročilou funkcionalitu včetně videa na pozadí, 2 jazykových verzí, 5 záloh, internetového obchodu či třeba absenci reklam Webnode.

Tvoříte-li web pro svou firmu či podnik, trefou do černého bude nejvyšší tarif Profi za 449 Kč měsíčně. Získáte vše, co u nižších tarifů, ale navíc 7 GB prostoru na serveru, neomezený přenos dat, 100 e-mailových schránek, neomezené jazykové verze, zálohování i počet registrovaných uživatelů. Vaši zákazníci a klienti ocení také praktické vyhledávání v rámci webu.

Pokud si nejste jistí, který tarif bude ten pravý pro vás, jednoduše porovnejte ceny a funkcionalitu na oficiálním webu Webnode v sekci Prémiové služby.

Recenze a zkušenosti s Webnode

Tvrdá fakta jsme si shrnuli, co však na Webnode říkají jeho samotní uživatelé? Webnode recenze jsou převážně pochvalné. Uživatelé nedají dopustit na snadné použití a možnost flexibilně upravovat web. Slova chvály si vysloužily také nabízené šablony a praktický webový editor, jehož obsluhu zvládne i naprostý začátečník. Provozovatelé e-shopů kvitují možnost snadno a rychle vytvořit malý e-shop bez zbytečně vysokých nákladů. Pochvaly nezapomínají ani na spolehlivou zákaznickou podporu, ačkoliv se čas od času objevují stížnosti na delší čekání na odpověď.

CS24

Co se týká dalších negativních zkušeností, Webnode nebude tím pravým ořechovým, pokud se chystáte prodávat digitální produkty – na tuto možnost zkrátka není připravený. Alternativa bude vhodná také v případě, že hledáte komplexnější řešení, které vám umožní více zasahovat do výsledného vzhledu stránky.

Sečteno a podtrženo

Na závěr nezbývá než konstatovat, že Webnode je vynikající volbou pro všechny, kteří hledají jednoduchý a efektivní způsob, jak vytvořit vlastní webové stránky. Díky široké nabídce funkcí a flexibilním cenovým tarifům je ideální pro malé firmy i jednotlivce. Ti ocení zejména čistě bezplatnou funkce, na které si snadno otestují, zda jim vyhovuje. Tak co, vyzkoušíte Webnode pro tvorbu svého vlastního webu?