Hlavní navigace

Výkonné směrovače od Cisca nativně zahrnují více služeb

19. 3. 2008

Sdílet

Novou řadu vysoce výkonných routerů ASR 1000 (Aggregation Services Routers), které řídí první plně integrovaný a programovatelný síťový procesor na světě (QuantumFlow Processor), představila firma Cisco. Uživatelům zpřístupňují širokou škálu funkcí a služeb jako firewall, IPSec VPN, DPI nebo SBC, čímž omezují potřebu dalších přídavných nástrojů.

Novou řadu vysoce výkonných routerů ASR 1000 (Aggregation Services Routers), které řídí první plně integrovaný a programovatelný síťový procesor na světě (QuantumFlow Processor), představila firma Cisco. Uživatelům zpřístupňují širokou škálu funkcí a služeb jako firewall, IPSec VPN, DPI nebo SBC, čímž omezují potřebu dalších přídavných nástrojů. Nové směrovače navíc obsahují software IOS XE, virtualizovanou implementaci IOS optimalizovanou pro kompaktní routery určené pro poskytování služeb koncovým uživatelům, která umožňuje mnohem jednodušší upgrade než dříve.
Nová řada routerů Cisco ASR 1000 spojuje všechny potřebné servisní funkce do jedné routovací platformy a přináší tak podstatné zvýšení výkonu přenosové IP infrastruktury. Zároveň zjednodušuje architekturu sítí tím, že umožňuje použít jeden typ routeru v mnoha různých hardwarových instalacích. Poskytovatelé internetových služeb na ní ocení nejen rychlejší služby, ale také vysokou servisní kapacitu.
„Jakákoli porovnatelná konfigurace na světě stojí nejen mnohem více peněz, ale potřebuje i více rackového prostoru, spotřebovává neporovnatelně více energie a - chce-li dosáhnout srovnatelné kapacity - vyžaduje další síťové nástroje. Tyto nástroje již v sobě víceúčelové routery Cisco řady ASR 1000 integrují,“ vysvětluje Pankaj Patel, senior viceprezident a generální ředitel divize Service Provider Technology Group společnosti Cisco.
Routery budou k dispozici od dubna 2008 ve variantách s dvou-, čtyř- a šestirackovými jednotkami za cenu začínající na 35 000 dolarech.

 

Autor článku