Hlavní navigace

Výkonné zdroje od FSP

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost FSP, která je u nás nepříliš známá, se rozhodla uvést na trh novou řadu výkonných zdrojů, které by měly nabídnout i vysokou míru účinnosti.

Novinky se zařadí do řady Everest Pro, což je nejvýkonnější řada zdrojů od FSP a bude tomu odpovídat i jejich výkon. Uznejte sami, že 1100, 1200 a 1250 W už jsou velmi slušná čísla, která postačí i těm nejvýkonnějším sestavám s několika grafickými kartami a extrémně taktovanými quadcore procesory. Výkonu také odpovídá šestice nezávislých 12V větví, z nichž každá by měla poskytnout proud 20 A.

Výrobce se chlubí účinností zdroje, který samozřejmě dostal certifikaci 80PLUS pro vysokou účinnost, sám výrobce však jde ještě dál a tvrdí, že zdroj má při určitých zatíženích účinnost i okolo 90 %. Zdroj splňující certifikace EPS 12V V2.92 a ATX 12V V2.2 je chlazen 135mm ventilátorem s LED podvícením a dále nabídne několik režimů ochran jako je aktivní PFC či ochrana proti přetížení nebo přepětí v síti. Nutno však dodat, že tyto ochrany má v dnešní době snad každý zdroj.

Novinky by se na trh měly dostat do konce roku, cenu výrobce raději nezveřejnil.

- - Tomáš Šulc