Hlavní navigace

Výkonný NAS server pro malé firmy představil Umax

7. 8. 2008

Sdílet

Nový NAS server pro pět disků určený segmentu malých firem uvedla na náš trh firma Umax ve spolupráci se společností QNAP Systems.

Nový NAS server pro pět disků určený segmentu malých firem uvedla na náš trh firma Umax ve spolupráci se společností QNAP Systems.
Model TS-509 Proobsahuje procesor Intel Celeron 1.6GHz, 1GB DDRII paměti a operační systém Linux, přičemž aplikace serveru jsou umístěny na flash ROM, díky čemu je podle výrobce zajištěna vyšší stabilita.
Dva Gigabit LAN porty mohou být nastaveny v modu Failover, Load balancing nebo mohou pracovat s dvěma odlišnými podsítěmi, což rozšiřuje možnosti nasazení ve firmách.
Panel LCD s funkcí Touch-N-Go dovoluje nastavit diskové pole RAID bez nutnosti použít počítač, zobrazuje systémové informace a umožňuje základní nastavení serveru. Funkce časovaného vypnutí a zapnutí a Wake on LAN funkce umožňuje IT administrátorům flexibilně sledovat a řídit dobu, po kterou je NAS server zapnut a vzdáleně ho zapínat po síti. Funkce S.M.A.R.T. pevného disku (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) a obsáhlý systém logování pomáhá k lepšímu monitoringu systému.
TS-509 Pro je vybaven funkcemi Online RAID Capacity Expansion a Online RAID Level Migration, které dovolují firemním zákazníkům jednoduše vyřešit problémy s rychle rostoucím objemem dat. Online RAID Capacity Expansion umožňuje začít používat server s cenově výhodnou sestavou disků a v budoucnu je jednoduše vyměnit za disky s vyšší kapacitou bez ztráty dat. Online RAID Level Migration umožňuje začít používat server s jedním diskem a později přidat vice a změnit typ RAID pole pro zvýšení ochrany.
TS-509 Pro poskytuje mnoho serverových funkcí, například File server, FTP server, printer server (maximálně 3 tiskárny), DDNS, Web server se zabudovaným phpMyAdmin, Joomla, MySQL/ SQLite, editovatelné php.ini, MySQL server, UPnP/DLNA media streaming (zabudovaný TwonkyMedia server), iTunes server pro sdílení hudby, HTTP/FTP/Bittorrent download server a další. Všechny tyto funkce mohou používat uživatelé napříč operačními systémy Linux, UNIX, Mac a Windows. Ke zvýšení ochrany dat se může využít šifrované vzdálené replikace dat a zálohy dat na externí média. Bezpečný přístup k serveru a datům zajišťuje FTP server s SSL/TLS kódováním, SSH přihlašováním a SSL přihlašováním přes internetový prohlížeč.