Hlavní navigace

Výkonný notebook Toshiba Satellite A500

11. 6. 2009

Sdílet

 Autor:
Toshiba Satellite A500 přináší velký 16” displej s rozlišením 720p a žádané funkce, například integrovaný televizní tuner či podsvícenou klávesnici.

Toshiba nový model přenosného počítače Satellite A500 představuje jako ideální pro hraní her a přehrávání filmů. Naneštěstí v tomto ohledu poněkud přehání. 16“ displej je sice poměrně velký, ale jeho rozlišení odpovídá jen 720p, přesně je to 1366×768 bodů, pro plný multimediální notebook by bylo více odpovídající Full HD 1920x1080. Lesklý displej „TrueBrite“ má maximální svítovost2 00 cd/m² a většina zákazníků bude zřejmě s lesklou úpravou spokojena, i když to omezuje použití notebooku ve výrazněji osvětleném prostředí či na cestách. Výhodou je však rozhodně vestavěný televizní tuner, který umí přijímat analogové i digitální programy vysílané pozemními vysílači (DVB-T). Stereo zvuk zajišťují stereo reproduktory Harman Kardon, které by podle Toshiby měly být na notebookové poměry velmi výkonné.

Víko notebooku Satellite A500 v černé barvě má povrchovou úpravu „Toshiba Fusion“ založenou na technologii IMR (In-Mold Rolling). Toshiba umožňuje výběr ze dvou variant: První má rámeček kolem LCD displeje a stříbrný kloub a lem víka. Prémiová verze nabízí obrazovku s minimálními okraji (Flush Screen) se skleněnou maskou, přičemž lem víka a kloub je vyrobeny z chromu, což posiluje elegantní vzhled. Podsvícená klávesnice s plochými klávesami s matně černou povrchovou úpravou poskytuje také specifický zážitek, vždyť podsvícené klávesnice rozhodně nejsou příliš obvyklé.

Klávesnice je plmné velikosti včetně keypadu, touchpad podporuje vícedotykové ovládání umožňuje posouvání a další často používané operace. Díky technologii REGZA-Link, což je rozhraní HDMI CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control), je možné notebook Satellite A500 ovládat pomocí dálkového ovládání, které se běžně používá u zařízení spotřební elektroniky, jako je televizor Toshiba REGZA. Společnost Toshiba je prvním výrobcem, který implementuje u svých notebooků specifikaci CEC rozhraní HDMI.

Optická mechanika je DVD Super Multi, čtečka paměťových karet 5-v-1, konektivita zahrnuje již zmíněné HDMI, tři rozhraními USB a další kombinovaný port eSATA/USB s podporou funkce Sleep-and-Charge, která umožňuje nabíjet přehrávač MP3, mobilní telefon nebo jiné zařízení, i když je notebook vypnutý. 

Notebook Satellite A500 je v závislosti na konfiguraci řízen procesory Intel CPU – maximálně typu Core 2 Duo (Satellite A500), procesory AMD – maximálně typu Turion X2 Ultra Dual-Core (Satellite A500D). Nabízí paměť DDR s kapacitou až 8 GB a je vybaven pevným diskem s kapacitou až 500 GB. Konfigurace notebooku Satellite A500 může také zahrnovat jednotku SSD s kapacitou 64 GB. Webová kamera s vysokým rozlišením (720p) zaznamenává videa v širokoúhlém formátu. Poměrně slušný výkon by měly nabídnout grafické procesory ATI Mobility Radeon s pamětí DDR3 až 1 GB.

K dostání bude Toshiba Satellite A500 během léta.

 

Toshiba Satellite A500

CS24

Toshiba Satellite A500

 Toshiba Satellite A500