Hlavní navigace

Výrazně menší a lehčí

22. 9. 2006

Sdílet

Sony se pochlapilo a jeho nová kamera HDR-FX7E pro vysoké rozlišení (HD) je o 40 % menší a o 25 % lehčí než ta z první generace.

CS24

Sony se pochlapilo a jeho nová kamera HDR-FX7E pro vysoké rozlišení (HD) je o 40 % menší a o 25 % lehčí než ta z první generace.




Kamery standardu HDV (High DV), což je pokračovatel standardu DV, který nejspíše znáte v jeho inkarnaci MiniDV, se s kvalitou dostávají ještě o kus dále. Výsledkem je detailnější obraz s přirozeněji působícími barvami, který bude působit rozhodně lépe.

Sony HDR-FX7E pracující s HD rozlišením s 1080řádky má zabudován širokoúhlý barevný hledáček (0,54“, tj. 1,4 cm), tři CMOS snímače ClearVID pracující v režimu 16:9 a objektiv Carl Zeiss Vario-Sonnar T* s 20násobným optickým zoomem (37,4 - 748 mm). O kvalitní výstup obrazu se postará zabudované rozhraní HDMI, což je jedna z jeho prvních aplikací v „relativně dostupných“ videokamerách, firma také slibuje až 8 hodin provozu na jedno dobití akumulátoru.

S kamerou dostanete dva neutrální filtry (ND) snižující množství procházejících paprsků na 1/4 a 1/16 (dobré při natáčení na přímém slunci), rozsáhlé jsou možnosti manuálního režimu, který mj. dovoluje i ostření a zoomování dvěma nezávislými prstenci na objektivu.

Stejně jako předchozí modely, i HDR-FX7E používá k uložení záznamu běžné kazety typu MiniDV, pokud jde o režim 1080i, ten označuje rozlišení 1920 x 1080 bodů.

Sony HDV Handycam HDR-FX7E bude v Evropě k dispozici od listopadu za předpokládanou cenu asi 100.000 Kč.


Přímý odkaz na originální tiskovou zprávu v angličtině najdete zde.

Přímý odkaz na momentálně nabízený model HDR-FX1 najdete zde (čeština).


Ovladače na horní straně kamery.


Foto: Sony.

- - Bohumil Herwig, IDG on-line