Hlavní navigace

Vyřešte největší problémy ve Windows 10 - 1.díl

10. 12. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Následující tipy a triky vám pomohou vyrovnat se s těmi nejotravnějšími problémy ve Windows 10.

Nový operační systém Windows 10 si klade za cíl jednak napravit slabá místa, chyby a nedodělky ze starších verzí Windows, jednak přinést uživatelům nové a atraktivní funkce. Bohužel ani tento nejnovější operační systém není bez chyb. Přečtěte si, jak se vypořádat s těmi, které uživatele nejvíce obtěžují.

Úvod

Po (kulantně řečeno) nepříliš vyvedeném operačním systému Windows 8 je možnost upgradu na Windows 10 pro řadu uživatelů docela atraktivní záležitostí – třeba i proto, že se jedná o novou verzi operačního systému dostupnou zdarma. Tento nový operační systém od Microsoftu vrací do jejich počítačů léty prověřené funkce, které nikdy neměly být odebrány a přidává několik nových funkcí, které uživatelé využijí zejména tehdy, pokud využívají některé další služby Microsoftu.

Ale ani Windows 10 nejsou úplně dokonalým operačním systémem. I přes mnoho jednoznačně skvělých nových funkcí Windows 10 jako je Cortana (i když u nás zatím nedostupná), virtuální pracovní plochy, okenní aplikace ve Windows Store, vylepšená nabídka Start, DirectX 12 a mnoho dalšího je i u tohoto nového operačního systému řada věcí, které jsou přinejmenším rozpačité, popřípadě přímo zmatečné.

Operační systém Windows 10 může při upgradu resetovat nastavení vašeho výchozího internetového prohlížeče, instalace aktualizací je nyní povinná a probíhá na pozadí a navíc jsou Windows 10 operačním systémem nakonfigurovaným pro výměnu souborů. A toto je jen několik problematických záležitostí, s nimiž se ve Windows 10 setkáte. Potěšitelné na druhou stranu je skutečnost, že pro všechny tyto problémy a diskutabilní funkce existují opravy, které se navíc velmi snadno do operačního systému integrují. Pojďme se na ně podívat!

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?