Hlavní navigace

Vyrobte si Raspberry Pi konzolu pro hraní retro her - 3.díl

22. 3. 2018

Sdílet

 Autor: © TheSupe87 - Fotolia.com
Zatoužili jste si zahrát nějakou starou hru a nemáte na čem? Ukážeme vám, jak si můžete jednoduše a také levně vyrobit herní konzolu založenou na populárním Raspberry Pi.

Předcházející díl

 

Dvacet let snili všichni, kdo mají rádi retro hry, o tom, zda by bylo možno vyrobit univerzální herní konzolu, na které by bylo možno hrát hry z různých herních systémů. Tímto ideálním řešením měla být levná, snadno ovladatelná konzola, která by se dala ovládat pomocí gamepadu a kterou by bylo možné připojit k televizoru.

Krok 1: Nákup hardwaru

Toto je hardware potřebný pro stavbu počítače RetroPie

Nyní, když víte, co budeme dělat, je čas si pořídit potřebný hardware. Na řádcích níže naleznete hrubý odhad nákladů na výrobu systému RetroPie. Vezměte však v úvahu, že ceny se mohou časem měnit. Cena rovněž bude záviset i na tom, jakou úroveň hardwarové výbavy budete vyžadovat vy sami.

Základní komponenty

V první řadě budete samozřejmě potřebovat Raspberry Pi samotné, skříň, do které Raspberry Pi umístíte, aby se nepoškodilo, a napájecí zdroj. Co se týče skříně, úplně vystačíte s tou nejobyčejnější oficiální krabičkou, která bez problémů splní svůj účel, a ještě ji navíc pořídíte za rozumnou (nízkou) cenu.

Co se týče napájení, pak je sice pravda, že i přesto, že je Raspberry Pi 3 napájeno prostřednictvím mikro USB portu, vyžaduje ještě napájení, které dokáže poskytnout elektrický proud o velikosti 2,5 A. Takový proud však většina portů ani adaptérů USB poskytnout nedokáže, a proto s myslíme, že je naprosto nezbytné pořídit pro tento účel speciální adaptér. Například Amazon jeden takový prodává od výrobce CanaKit.

Dále rovněž budete pro hraní her potřebovat televizor a kabel HDMI, kterým k televizoru připojíte Raspberry Pi 3. Pokud žádný náhradní kabel nemáte, můžete si jej za 90 Kč pořídit například na internetové adrese http://rpishop.cz/raspberry-pi-3/836-oficialni-raspberry-pi-hdmi-kabel-cerna-1-m.html.

Pro instalaci distribuce RetroPie budete také potřebovat počítač s operačním systémem Windows nebo macOS, abyste mohli RetroPie uložit na kartu SD.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?