Hlavní navigace

Vyrobte si Raspberry Pi konzolu pro hraní retro her - 5.díl

24. 3. 2018

Sdílet

 Autor: (c) Ilike - Fotolia.com
Zatoužili jste si zahrát nějakou starou hru a nemáte na čem? Ukážeme vám, jak si můžete jednoduše a také levně vyrobit herní konzolu založenou na populárním Raspberry Pi.

Předcházející díl

 

Dvacet let snili všichni, kdo mají rádi retro hry, o tom, zda by bylo možno vyrobit univerzální herní konzolu, na které by bylo možno hrát hry z různých herních systémů. Tímto ideálním řešením měla být levná, snadno ovladatelná konzola, která by se dala ovládat pomocí gamepadu a kterou by bylo možné připojit k televizoru.

Ukázkové sestavy pro RetroPie

Naše a námi doporučená sestava

Na základě výše uvedených voleb a parametrů nyní sestavíme dva ukázkové systémy.

Minimalistická sestava

Jedná se o co možná nejlevnější kompletní sestavu obsahující kartu SD o kapacitě 16 GB, levnou klávesnici USB (kterou v podstatě budete potřebovat pouze při počáteční konfiguraci) a rovněž levný, ale dobrý drátový herní ovladač USB.

Cena celkem: 2 620 Kč

Pokud si můžete dovolit utratit více peněz, pak si zkuste pořídit následující sestavu, kterou používáme pro náročnější realizace.

Při použití paměťové karty s kapacitou 64 GB (vystačíte ale i s kartou o kapacitě 32 GB) budete mít více místa pro daleko větší množství her (resp. herních obrazů ROM), což platí zejména pro novější hry, které zaberou oproti starším daleko více místa. Při použití bezdrátového ovladače DualShock 4 a miniaturní bezdrátové klávesnice budete mít v obývacím pokoji všechno dokonale po ruce a s maximálním komfortem.

Cena celkem: 4 610 Kč

Je to sice o 2 000 Kč více, ale není to až tak hrozné. Pokud byste nám ještě před několika lety tvrdili, že je možné něco takového postavit okolo 4 500 Kč, pak bychom vás nejspíše považovali za blázny.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?