Hlavní navigace

Vyšel nový Computerworld 6/2019

4. 6. 2019

Sdílet

 Autor: IDG Czech Republic
Vizualizace dat se stává klíčem k jejich pochopení. Poradíme vám, jak je co nejlépe zpracovat. A mnoho dalšího.

Úvodním tématem nového Computerworldu 6/2019 je Vizualizace dat. Na stránkách magazínu radíme, jak na úspěšnou vizualizaci, aby byla prospěšná zejména jejím konzumentům. K dispozici je řada samoobslužných nástrojů BI, jako jsou například Tableau nebo Microsoft Power BI.

Naučit se pracovat s těmito nástroji je poměrně snadné, ale vyhněte se pokušení navrhovat složité vizualizace dat, které se nakonec nevyužijí. Potřebujete strategii návrhu i vývoje a organizace vyžadují zavedené standardy vizualizace dat.

Pro Tableau a Power BI existuje mnoho rad – od strategických postupů až po návrhy strategií a standardy specifické pro danou platformu. V článku nastíníme některé praktické standardy, které by měli vývojáři brát v úvahu. Podíváme se také na typické projekty vhodné k prediktivní analýze.

Velký prostor jsme věnovali také business intelligenci, kde se autor textu zamýšlí nad pronikáním byznys analytiky do cloudu a mobilních telefonů. Součástí textu je i přehled vybraných BI systémů dostupných na českém trhu.

V dalších textech se zamýšlíme například nad Potěmkinovou vesnicí postavenou pro 5G a Wi-Fi 6 nebo o možnosti, jak získat užitečné informace z veřejně dostupných dat. V reportáži se také podívate na Miami, na reportáž z globální konference společnosti Veeam.

Součástí vydání je i speciál Přehled IT služeb v ČR 2019.

Byl pro vás článek přínosný?