Hlavní navigace

Vytvořte si ve Windows živé dlaždice pro své Steam hry - 1.díl

23. 3. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ve Windows Store existuje aplikace, která vám s živými dlaždicemi pro Steam určitě pomůže.

Úvod

 

Asi před rokem jsme se rozhodli, že funkci živých dlaždic (Live Tiles) ve Windows vypneme, protože jsme se shodli na tom, že nám vlastně tato funkce nepřináší žádný užitek. Neměli jsme tudíž žádný důvod k tomu, abychom měli tuto funkci zapnutou. Uplynul rok a všechno je jinak. Objevil se totiž pádný důvod k tomu, proč funkci živých dlaždic znovu zapnout – ten důvod se nazývá hry Steam.

Je poněkud zvláštní, že u Steamu neexistuje žádná jednoduše realizovatelná možnost, jak přidat živé dlaždice her Steamu ani do nabídky Start, ani do obrazovky Start. Naštěstí ve Windows Store existuje zdarma dostupná aplikace Steam Tile, která tento problém řeší, a to v operačních systémech Windows 8 a Windows 10.

Aplikace Steam Tile vám umožní přidat do nabídky Start dlaždici pro každou hru Steam, a to včetně údajů o tom, jak daleko jste dosud ve hře postoupili.

Hry Steam v podobě živých dlaždic v nabídce Start operačního systému Windows 10

U každé dlaždice se střídavě zobrazuje jak obrázek samotné hry, tak vaše osobní statistika, jako jsou například údaje o počtu hodin, po kterou jste hru hráli a dosažený pokrok – všechny tyto informace se získávají přímo ze služby Steam. Obsah živé dlaždice však samozřejmě závisí na konkrétní hře. Tak například v našem případě se u hry Clancy´s The Divisionzobrazoval pouze údaj o době, kterou jsme strávili hraním této hry , zatímco u hry The Witcher 3: The Wild Hunt se zobrazoval jak pokrok dosažený ve hře, tak doba strávená hraním hry.

Podle našeho názoru se jedná o skutečně vydařený a milý doplněk do nabídky Start. Jediná nevýhoda spočívá v tom, že abyste mohli používat aplikaci Steam Tile, musíte nastavit svůj profil Steam jako veřejný, s čímž může mít řada uživatelů problém. Při používá aplikace se také může zdát, že aplikace nebyla nějakou dobu nijak aktualizována, protože všechny dialogy v této aplikace zmiňují pouze operační systém Windows 8. Nicméně ať je to, jak je, platí, že tato aplikace funguje bez problémů i ve Windows 10.

ICTS24

 

Pokračování