Hlavní navigace

Využijte svůj smartphone na maximum: 8 užitečných aplikací - 1.díl

20. 7. 2010

Sdílet

Napadlo vás už někdy ovládat svoje PC pomocí iPhonu, nechat si měnit uživatelský profil podle zeměpisné pozice nebo použít svůj telefon pro únik z nepovedeného rande?

Vybrali jsme 8 zajímavých aplikací, jež mají za úkol své uživatele ať už pobavit, či jim plnohodnotně usnadnit život. Nezávisle na cílové platformě chrlí vývojáři po celém světě nepřeberné množství aplikací, proto jsme náš výběr zúžili především na uživatele mobilních zařízení běžících na operačních systémech iOS a Android. Vy ostatní, jež dáváte přednost Symbianu, Windows Mobile, či jinému OS, nezoufejte, neboť k většině zmíněných aplikací existují alternativy dostupné také pro vaše smartphony.

1) Inspirujte a nechte se inspirovat díky AppBrain

Pořád přemýšlíte, jaká aplikace vám ještě chybí k dokonalosti? Služba AppBrain určená pro Android vytvoří seznam vašich nainstalovaných aplikací, který poté můžete sdílet se svými přáteli, stejně tak jako prohlížet si výběry ostatních uživatelů. Pokud vás tedy zajímá, jakou novinku si právě stáhli vaši přátelé, AppBrain je aplikace právě pro vás.

Uživatelé iPhonů mohou rovněž využít podobné služby. Z iTunes App Store si stáhněte aplikaci Appfinder.

2) Komunikujte neomezeně přes Fring

Fring představuje další instant messenger, který má ovšem tu výhodu, že sjednocuje všechny přední komunikační platformy do jediné aplikace. Pokud tedy chcete užívat GoogleTalk, ICQ, Skype, Twitter, nebo Yahoo Messenger, díky Fringu vám odpadá nutnost instalace jednotlivých programů. Tento užitečný komunikační nástroj je dostupný pro uživatele iOS, Androidu, Symbianu a Windows Mobile.

fring

3) Jiný kraj, jiný mrav

Jistě už jste si někdy zapomněli ztlumit zvonění a váš telefon se ozval v tu nejméně vhodnou chvíli, například při pracovní schůzi. Uživatelé smartphonů s Androidem nyní mohou nechat přepínání profilů na starost svému telefonu. Aplikace Locale nabízí nastavení zeměpisné pozice, při jejímž dosažení se telefon sám přepne do předvoleného módu.

4) iPhone místo myši

Pro uživatele iPhonů uvolnila společnost Logitech aplikaci TouchMouse, jež dokáže váš telefon přeměnit na bezdrátovou wi-fi myš a klávesnici. Tato aplikace se může hodit například tehdy, chcete-li z pohodlí vaší pohovky ovládat notebook připojený k televizi. Pro správnou funkci aplikace budete rovněž muset do vašeho PC nainstalovat program Touch Mouse Server, který můžete zdarma stahovat zde.
touchmouse

CS24

Tip: Pokud se vám myš špatně ovládá, můžete její citlivost přizpůsobit přímo přes aplikaci v iPhonu pod menu Nastavení.

Další díl článku očekávejte na našem webu ještě v tomto týdnu!