Hlavní navigace

Využijte svůj smartphone na maximum: 8 užitečných aplikací - 2.díl

22. 7. 2010

Sdílet

Napadlo vás už někdy ovládat svoje PC pomocí iPhonu, nechat si měnit uživatelský profil podle zeměpisné pozice nebo použít svůj telefon pro únik z nepovedeného rande?

Vybrali jsme 8 zajímavých aplikací, jež mají za úkol své uživatele ať už pobavit, či jim plnohodnotně usnadnit život. Nezávisle na cílové platformě chrlí vývojáři po celém světě nepřeberné množství aplikací, proto jsme náš výběr zúžili především na uživatele mobilních zařízení běžících na operačních systémech iOS a Android. Vy ostatní, jež dáváte přednost Symbianu, Windows Mobile, či jinému OS, nezoufejte, neboť k většině zmíněných aplikací existují alternativy dostupné také pro vaše smartphony.

1. díl článku http://pcworld.cz/software/vyuzijte-svuj-smartphone-na-maximum-8-uzitecnych-aplikaci-1-dil-11050

 

CS24

5) Vytraťte se po anglicku s Fake-A-Call

Tato aplikace je spíše kontroverzního ražení, nicméně se ukáže jako výborný pomocník, potřebujete-li zmizet z nudné schůze, či nepovedeného rande. Vše co k tomu potřebujete, je smartphone běžící na iOS, Androidu nebo BlackBerry, aplikace Fake-A-Call a trocha hereckého umu. V menu si nastavíte, v jakou dobu má telefon zazvonit, a potom už je jen na vás, jaká "nehoda" vás vysvobodí z nepříjemné situace.

fake-a-call

6) Ovládejte iPhone přes PC

Tuto "vychytávku" si mohou dopřát pouze majitelé jailbreaknutých iPhonů. Díky speciální aplikaci můžete přes wi-fi ovládat iPhone z vašeho počítače, což se může hodit například tehdy, chcete-li psát poznámky na hardwarové klávesnici nebo na dálku ovládat přehrávač hudby v iPhonu připojenému k reproduktorům.

Na svém iPhonu spusťte nástroj Cydia (instalátor a zdroj aplikací v jednom), najděte aplikaci Veency a nainstalujte ji. Dále budete potřebovat desktopového klienta, například Ultra VNC pro Windows, nebo Chicken of the VNC pro MacOS. V posledním kroku se přes klienta připojte k iPhone, ovšem budete potřebovat jeho IP adresu, kterou najdete v menu Nastevení, volba Wi-Fi.

7) Neplaťte za vyzváněcí melodie


Je zbytečné stahovat placené vyzváněcí tóny, když si můžete jednoduše vytvořit své vlastní. Pro uživatele Androidu byla vydána aplikace RingDroid, jež umožňuje úpravy audio stopy přímo v telefonu. Pro majitele iPhonů potom existuje desktopový program iRinger, jež převádí skladby z běžných audio formátu do formátu .m4r a nabízí přímý export do iTunes.

8) Online vysílání pro iPhone


Mrzí-li vás, že iPhone neoplývá TV tunerem, můžete si nainstalovat aplikaci od zpravodajského televizního kanálu Z1, jež vám umožní sledovat televizní vysílání online v přímém přenosu. Bohužel, kvalita obrazu ani zvuku není nijak valná, ovšem s přihlédnutím k faktu, že se jedná o první pokus nabídnout streamované TV vysílání, tento nedostatek můžeme zanedbat. Rovněž nečekejte žádná rozsáhlá nastavení, kvalita přenosu se volí automaticky. Aplikace Z1TV je plně zdarma a stahovat ji můžete zde.