Hlavní navigace

Vyzkoušejte si betaverzi MS Office Live Workspace

5. 3. 2008

Sdílet

Dostupnost nové betaverze on-line služeb Microsoft Office Live Workspace na webové adrese workspace.officelive.com oznámila společnost Microsoft. Novinka dostupná zatím jen v angličtině rozšiřuje možnosti programů Microsoft Office především o možnost snadného sdílení dokumentů s ostatními uživateli a on-line přístup odkudkoliv na světě.

Dostupnost nové betaverze on-line služeb Microsoft Office Live Workspace na webové adrese workspace.officelive.com oznámila společnost Microsoft. Novinka dostupná zatím jen v angličtině rozšiřuje možnosti programů Microsoft Office především o možnost snadného sdílení dokumentů s ostatními uživateli a on-line přístup odkudkoliv na světě. K dispozici je například přehled posledních aktivit v pracovním prostředí, zasílání oznámení o změnách, použití unikátních URL odkazů a možnost nahrávání více souborů současně. Finální verze služeb, stejně jako verze v českém jazyce, budou dostupné v průběhu roku 2009.
Zpřístupnění služeb Office Live Workspace je podle Microsoftu významným krokem v rozvoji webových služeb založených na konceptu Software + Service. Tímto konceptem firma zpřístupňuje uživatelům stejné služby a aplikace v různých typech zařízení, a přináší dodatečnou funkcionalitu k programům Microsoft Office, které mají uživatelé nainstalovány na svých počítačích.
„Uvedením těchto nových on-line služeb již není koncept Software + Service nehmatatelnou vizí, ale něčím, co mohou vyzkoušet uživatelé doma, v práci i ve škole,“ říká Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Microsoft v České republice. „Kombinací možností Microsoft Office s flexibilními a lehce dostupnými on-line službami Office Live Workspace poskytneme našim více než 500 milionům uživatelů produktů Office po celém světě zcela nové možnosti.“
On-line služby Office Live Workspace umožňují organizovat dokumenty, obrázky a PDF soubory v reálném čase na internetu z jakéhokoliv připojeného počítače s operačním systémem Windows. Do webového prostředí lze na jedno místo uložit více než 1 000 dokumentů a umožnit k nim přístup a sdílení přes webový prohlížeč jakýmkoliv vybraným uživatelům. Kromě prohlížení a práce s dokumenty lze vytvářet také jednoduché seznamy, vkládat poznámky a sdílet dokumenty v reálném čase díky integraci pomocí nástroje Microsoft SharedView.