Hlavní navigace

Vyzkoušeli jsme: smartphone Energy Phone Pro 3

3. 4. 2018

Sdílet

 Autor: Energy Sistem
Nejlepší telefon španělské značky Energy Sistem se prodává v Česku za zhruba sedm tisíc korun. Cena se pohybuje zhruba někde ve středu nabídky, stejně tak se tam pohybuje kvalita a výkon smartphonu.

Osmijádrový procesor ARM Cortex A53 na 1,5 GHz je srdcem elegantního mobilního telefonu, který nabízí 5,5 palcový displej a 3GB operační paměti.

Od telefonu nemůžete čekat zázraky – však také co bychom očekávali v dnešní době smartphonů za skoro 30 tisíc korun – za sedm tisíc korun. Přesto Energy Phone Pro 3 vcelku překvapí, není to ani zdaleka špatný telefon. Prostě takový příjemný střed, který můžete bez ostudy používat nebo třeba koupit někomu v rodině.

Naopak vás docela překvapí poměrně velké doprovodná výbava v balení – ochranné sklo, několik propagačních samolepek, špuntová sluchátka a také USB-C kabel!

Mobil má samozřejmě všechny ty dne nepostradatelné věci jako LED přisvícení i nad předním foťákem, čtečku prstů v senzorovém tlačítku na přední spodní hraně mobilu a slot na dvě SIM karty, případně SIM kartu a microSD kartu.

Výdrž baterie není zázračná, abyste se dostali bez nabíječky od rána až do postele, musíte se přes den hodně krotit. Android je ve verzi 7.0 a vnitřní paměť má 32 GB (ne všechna je samozřejmě vyhrazena uživateli).

Není to úplně telefon, který si budete kupovat kvůli špičkovým fotografiím, protože ty Enery Phone Pro 3 nedělá, ale za to zase přichází se zárukou v délce 36 měsíců.

Zkrátka takový poctivý telefon střední třídy s opravdu velkým displejem.

Byl pro vás článek přínosný?