Hlavní navigace

Warlords IV: Heroes of Etheria

5. 7. 2003

Sdílet

Legendární série fantasy tahových strategií Warlords se na konci roku rozroste o očekávaný čtvrtý díl. Opět se vrhnete do nekonečného boje dobra proti zlu a můžete se těšit na spoustu novinek a vylepšení. Stanete se novými hrdiny bájné Etherie...

Tahových strategií se za poslední roky rodí čím dál méně a i slavné série „tahovek“ střídají jejich realtimoví potomci. Naštěstí některé hry zůstávají věrné svým hráčům jako například již čtvrté pokračování Warlordů s názvem Warlords IV: Heroes of Etheria, na kterém pracuje vývojářský tým Infinite Interactive. V něm se opět dostanete do fantastické Etherie, kde se již odnepaměti střetává dobro a zlo, a ani tentokrát tomu nebude jinak.



Stejně jako v poslední době spousta strategií bude i Warlords IV vylepšena o hrdiny, u nichž se oproti předchozím dílům mnohem více projeví RPG prvky. Během bojů budou získávat zkušenostní body, které hráčům umožní vylepšovat jejich schopnosti jako například sílu, útok či používání kouzel. Co se magického umění týče, získáním určitého kouzla všechno teprve začíná. Magie je složitá věc a je zapotřebí se neustále zdokonalovat. Naučené kouzlo bude zezačátku velmi slabé, avšak čím více ho hrdina bude používat, tím bude účinnější. Navíc při dosažení určitého stupně znalosti daného kouzla odpadne nutnost jeho „nabíjení“ speciálními krystaly, které budou vytvářet jakési magické věže. Hrdina bude moci také nosit různé magické předměty, které dokáží vylepšovat jeho schopnosti.



Ve hře se objeví šest různých ras - Sirians (představitelé lidí), Elvallie (elfové), orkové, trpaslíci, nemrtví a nová rasa Volturnanů. Každý národ bude mít vlastní kulturu a spoustu různých technologií. Celkový počet jednotek se pohybuje kolem 120. O město se budete starat ve zvláštní obrazovce podobně jako třeba ve slavné sérii Heroes of Might & Magic. Znovu se tak setkáte se stavbou převážně vojenských budov, mnohem více se však ve hře uplatní různé vládní a ekonomické stavby, kterých jste si v minulých dílech příliš neužili. Novinkou bude též možnost výstavby nových měst. Mnohem větší důraz bude kladen na boje - můžete se těšit na zcela nový bojový systém nazvaný Speed Tactical System. Během boje budete moci různě přeskupovat své jednotky, přemisťovat vojska a napadat soupeře či jeho sídla. Každá jednotka přitom bude mít své vlastní speciální dovednosti. Krom toho se nabízí rovněž diplomatická cesta.



Warlords IV: Heroes of Etheria běží na upraveném enginu realtimové strategie Warlords Battlecry II. Můžete se těšit na 2D grafiku, kterou bude oživovat velké množství nejrůznějších animací. Chybět nebude ani multiplayer, podporující až osm hráčů najednou. Všechny určitě potěší i editor map a scénářů, díky kterému se na internetu brzy objeví nová dobrodružství. Vydání hry je naplánováno na konec letošního roku prostřednictvím Ubi Softu, takže o herní dárek pod stromeček již mají fandové tahových strategií z fantasy prostředí postaráno. :-) Před samotným vydáním autoři slíbili hratelnou demoverzi, která snad utiší nedočkavé hráče a naladí je na koupi plné verze hry.

Autor článku