Hlavní navigace

Web Digitálně.tv má přinést rady s digitálním televizním vysíláním

5. 12. 2008

Sdílet

Včera byl spuštěn oficiální informační web o přechodu na digitální televizní vysílání. Na adrese Digitálně.tv najdou uživatelé informace o procesu digitalizace v České republice. Web, jehož provozovatelem je společnost Internet Info, je součástí státní informační kampaně.

Na webové adrese Digitálně.tv byl včera spuštěn oficiální informační web o přechodu na digitální televizní vysílání v České republice. Ten je součástí státní informační kampaně a jeho cílem je pomoci těm divákům, kteří hledají praktické informace o všech možnostech příjmu digitální televize, zejména pak těm, kterých se dotkne postupné vypínání zemských analogových televizních vysílačů.

Na titulní straně webu najde čtenář odpovědi na otázky, proč se vlastně na digitální vysílání přechází, koho se digitalizace týká a co musí udělat pro to, aby mohl i po vypnutí analogových vysílačů dále přijímat televizní signál. Důležitou součástí je také interaktivní mapa České republiky. Díky jejímu barevnému rozlišení například čtenář snadno zjistí, zda se v jeho regionu blíží termín vypnutí analogového vysílání.

Nechybí ani fotografické návody zapojování set-top-boxů, a to pro všechny čtyři typy digitálního vysílání – zemské (http://www.digitalne.tv/pozemni-vysilani/), satelitní (http://www.digitalne.tv/satelitni-vysilani/), kabelové (http://www.digitalne.tv/kabelove-vysilani/) a přes protokol IPTV (http://www.digitalne.tv/vysilani-pres-iptv/). Ke všem těmto typům vysílání jsou připraveny aktuální speciály se základními informacemi o jejich výhodách a nevýhodách, digitálních přijímačích a anténách, placených službách apod.

Web Digitálně.tv kromě odkazu na telefonní informační linku o digitalizaci s číslem 800 90 60 30 nabízí svým čtenářům také „digitální poradnu“ (http://www.digitalne.tv/poradna/zeptejte-se/), přes niž se dotazy a problémy dostanou přímo k provozovatelům digitálních sítí nebo konkrétních televizních stanic. Obsah webu bude pravidelně aktualizován a doplňován o novinky, které bude proces digitalizace postupně přinášet.

Provozovatelem informačního webu je společnost Internet Info.

 

Autor článku