Hlavní navigace

Weby pro šikulky

21. 1. 2009

Sdílet

Doba, kdy jsme museli utrácet za knížky s recepty, pracně je zapisovat do sešitků, nebo vystřihovat z časopisů, je pryč. Zahraniční i český internet dnes oplývá širokou škálou webových stránek, na nichž se můžeme slastně prohrabovat stovkami receptů.

Na internetu naleznete recepty nejen na jídlo, ale i návody na výrobu čehokoliv, od hraček pro děti, přes šperky, až po renovaci starého nábytku. To vše v duchu populární „Do it yourself“ kultury.


cookstrCookstr.com – autoři těchto stránek si kladou za úkol přinášet čtenářům kvalitní recepty od nejlepších kuchařů a autorů kuchařských knih. Receptů zde najdete několik tisíc, velmi dobře funguje i vyhledávání podle klíčových slov – máte doma lilek a nenapadá vás žádná kulinářská úprava? Stačí do vyhledávání napsat „eggplant“ a okamžitě je vám k dispozici 58 receptů. Nechybí ani profily jednotlivých přispěvatelů s odkazy na jejich vlastní weby. Z fotografií pokrmů se vám budou zaručeně sbíhat sliny…

 

 

instructables Instructables.com – opravdu vyčerpávající databáze návodů na domácí výrobu všeho, co by vás možná ani ve snu nenapadlo. Najdete zde tipy, jak originálně zabalit dárek – samozřejmě vlastnoručně vyrobený podle některého z návodů. Třeba čokoládovo medovou pomádu na rty, nebo robotku EVE z animovanáho filmu WALL-E, který vaše děti jistě milují. Sekce, jako jídlo, domácnost, domácí zvířata, sport a spousta dalších, jsou doplněny instruktážními fotografiemi a videi. Na webu také probíhají soutěže, například o nejlepší výrobky z PET lahví, v níž je hlavní cenou batoh se solárním panelem.


Vseumel.cz – tento je web je zaměřen spíše na rady z klasických řemesel a domácnost. Dozvíte se, jak pečovat o ovocné keře, vytapetovat pokoj, ale také jak vyrobit jablečné víno z moštu. 

 

cuketkaCuketka.cz stránky známého milovníka dobrého jídla a kvalitního pohostinství už mají respekt mezi všemi gastronomickými weby. Pan Cuketka podává osobitým způsobem recenze restaurací, recepty na úžasné lahůdky ze světa jídel i nápojů, tipy na nepostradatelné kuchyňské vybavení a spoustu dalších informací. A kromě toho, že svoje články píše, také živě diskutuje se čtenáři a odpovídá na jejich dotazy – prostě „úžasně voňavý, šťavnatý a křupavý zápisník pana Cuketky“…

CS24


Další tipy:


Ireceptar.czportál oblíbeného časopisu receptář